„ZVJ” n-a vorbit în zadar: După Senat, şi Camera Deputaţilor a legiferat...

„ZVJ” n-a vorbit în zadar: După Senat, şi Camera Deputaţilor a legiferat caracterul anti-comunist al grevei minerilor din 1977

Timp de citire: 2 minute
De-a lungul timpului, „Ziarul Văii Jiului” a fost singur în a susţine constant şi cu încăpăţânare  caracterul anti-comunist al grevei minerilor din august 1977. Din păcate, absolut nimeni nu a fost alături de noi. Ba unii pămpălăi mai şi sugeau chiloţii iziniţi ai istoriei, scoţând apoi clăbuci cu aşa zisul caracter social al grevei. Pe aceşti sugători de ocazie îi facem bărcuţe de hârtie igienică şi le dăm drumul la navigat prin conductele canalizării …
Anul trecut, Constantin Dobre, liderul incontestabil al grevei minerilor din 1977, şi cu Gabriel Lungu (în acea vreme nu doar „fiu al Văii”, ci şi secretar de stat în Ministerul Muncii) au făcut primii paşi concreţi spre elaborarea unui proiect de lege. Care, prin intermediul a doi senatori U.N.P.R., Gabriel Oprea şi Haralambie Vochiţoiu, a fost votat de Senatul României. Apoi, ca în ţara noastră dragă, lucrurile au luat-o razna, deraind de pe linia normalităţii, în mocirla amânării. În loc să fie votat cu rapiditate şi de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, proiectul a fost plimbat de la Ana (comisiilor din parlament) la Caiafa (ministerelor guvernului tehnocrat Cioloş). În sfârşit, ieri a intrat pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor. 198 de deputaţi au votat acest proiect, care a devenit lege. Nici o abţinere, nici un vot contra. Dacă preşedintele României va promulga această lege, zdroaba noastră, a celor puţini, dar verticali şi informaţi în faţa istoriei, a avut sens: greva minerilor din august 1977 de la Lupeni a fost o mişcare anti-comunistă.
Cea mai frumoasă „răsplată” pentru subsemnatul şi „Ziarul Văii Jiului” sunt mulţumirile lui Constantin Dobre, liderul grevei din 1977: „Toate acestea n-ar fi fost posibile fără meritul şi ideea iniţiala a domnului Marian Boboc, OMUL VĂII JIULUI, care a făcut investigaţii jurnalistice depline, inclusiv la CNSAS, şi a publicat cărţi şi articole despre fenomenul Lupeni 1977 si care a susţinut necondiţionat şi permanent caracterul anticomunist al Revoltei minerilor Văii Jiului, prin Ziarul Văii Jiului – voce unică în tot spectrul media din Valea Jiului şi chiar din România. Triumful actului din Camera Deputaţilor de ieri nu-mi aparţine mie şi nici altora! Acest triumf aparţine întregii Văi a Jiului, istoriei ei, celor care au fost strămutaţi şi au înfundat puşcăriile comuniste, şi în special acelor oameni ai Văii Jiului şi instituţiilor media, dl. Marian Boboc si conducerea Ziarului Văii Jiului, care-au militat constant pentru recunoaşterea si legiferarea actului anticomunist din Valea Jiului, Lupeni 2-3 august 1977”. Vă mulţumim, domnule Dobre. Aceste aprecieri nu doar ne onorează, ci ne şi obligă. În pagina a III-a publicăm discursul rostit ieri în Camera Deputaţilor de senatorul Haralambie Vochiţoiu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii