„Ziua Pompierilor” a fost sărbătorită pe 13 septembrie şi la Detaşamentul de...

„Ziua Pompierilor” a fost sărbătorită pe 13 septembrie şi la Detaşamentul de Pompieri Petroşani

DISTRIBUIȚI

Câteva gânduri şi urări cu ocazia Zilei Pompierilor adresate de locotenent-colonelul Gheorghe Voicu, comandantul Detaşamentului de Pompieri Petroşani.

„La 1 Iunie 1953 a luat fiinţă Compania de Pompieri Petroşani cu sediul pe strada Constantin Mille, comanda fiind preluată atunci de locotenentul major Ioan Hodiş. După şapte ani, în iunie 1960 Compania de Pompieri s-a mutat într-o cazarmă cu posibilităţi mai bune decât până atunci. De atunci şi până azi, generaţii de pompieri au muncit zilnic în slujba comunităţii locale din Valea Jiului, salvând vieţi şi punându-şi, nu de puţine ori, viaţa în pericol. Pentru toţi aceştia, pentru generaţia actuală de pompieri care slujesc cu devotament şi mândrie în cadrul Detaşamentului de Pompieri Petroşani, dar şi pentru colegii pompieri din tot judeţul şi din toată ţara, vreau să ofer un cald şi sincer salut, succese deosebite tuturor echipajelor în toate misiunile ce vor urma, alături de împliniri şi de linişte sufletească. La Mulţi Ani, de ziua voastră, dragi pompieri!”.

Din datele prezentate de Detaşamentul de Pompieri Petroşani rezultă că doar în intervalul ianuarie-august 2018 au existat un număr de 508 intervenţii din partea acestora, acţiuni ce au ţinut nu doar de incendii, ci şi de inundaţii, descarcerări şi accidente, precum şi acţiuni pe linie de SMURD. Un simplu calcul aritmetic făcut arată că există în medie cel puţin două intervenţii pe zi, ceea ce ar însemna minim 60 de intervenţii pe lună. Asta înseamnă cam tot atâtea vieţi omeneşti salvate! Calculând pe ani, din 1953 încoace, de când există oficial subunitate de pompieri la Petroşani, făcând evident o medie, cifra rezultată e ameţitoare! Şi de aceea şi din multe alte cauze vă mulţumim, dragi pompieri români, că existaţi. La Mulţi Ani, tuturor salvatorilor de vieţi, bravii noştri pompieri, de Ziua Pompierilor!

Din imaginile surprinse recent veţi observa că faţada sediului Detaşamentului de Pompieri Petroşani a suferit o serioasă schimbare. În bine, desigur! „Audacia et Devotio” scrie acum. Adică, „Curaj şi Devotament!.

Vă prezentăm în facsimilul care ilustrează acest articol și mesajul adresat de inspectorul general din cadrul ISU, generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi adresat pompierilor din România cu ocazia Zilei Pompierilor – 13 septembrie şi a împlinirii a 170 de ani de la celebra bătălie de pe Dealul Spirii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii