Ziua de naștere l-a prins în casă pe Tudorache / 52 de...

Ziua de naștere l-a prins în casă pe Tudorache / 52 de ani, un cățel de rasă și familia în jur

DISTRIBUIȚI

Unul dintre cei mai cunoscuți antrenori din Petroșani, Marin Tudorache, a împlinit 52 de ani.

 

Un labrador de ziua lui

Frumoasa vârstă l-a prins în casă împreună cu ce are mai de preț, bijuteria sa preferată, familia. Dată fiind afecțiunea lui pentru animale, un cățel labrador a fost cadoul pentru Marin.

„Mi-au făcut o surpriză frumoasă. Am primit o cățelușă, Luna Lu, din rasa Labrador”, a spus Marin.

 

Inima bate în culorile alb-negru

Departe de fotbal în aceste zile grele pentru poporul român, inima lui Marin bate pentru două culori, alb negru, Jiul Petroșani.

Marin Tudorache este unul dintre exemplele de modestie, onestitate și perseverență. 22 de ani ca jucător și alți 20 de ani ca antrenor nu sunt de ici, de colo. A început fotbalul la Jiul la vârsta de 8 ani și l-a abandonat la 30 de ani din cauza unei rupturi musculare.

 

O activitate sportivă meritorie

Dar traseul lui Marin în fotbal nu este unul ușor de trecut cu vederea. A jucat la Jiul, Minerul Lupeni și Rapid București. „Am petrecut ani frumoși la Minerul Lupeni cu regretatul antrenor Iosif Rus, cu năbădăiosul Vasile Stafie, cu fostul primar Cornel Resmeriță, cu regretatul Mihai Basarab, cu Mircea Ciriperu”, spunea Tudorache.

A colaborat cu antrenori consacrați precum: Gigi Mulțescu, Florin Marin, Aurel Șunda, Ionuț Popa, Ionuț Chirilă, Constantin Oțet, Dumitru Marcu, Puiu Benea, regretatul Gogu Tonca.

Ca jucător a bifat două promovări în Liga 1, sub era Miron Cozma și Liță Dumitru. Ca antrenor a avut parte de o promovare sub comanda lui Alin Simota, dar și cu sprijinul lui Gigi Borugă.

Marin Tudorache a văzut primii dolari în fotbal când a ajuns să joace la Rapid, unde a activat un an.

 

Bicfalvi și Pintilii – așii lui Marin

Puțini știu că Marin Tudorache are un merit deosebit în propulsarea în fotbalul mare a jucătorilor Mihai Pintilii și Eric Bicfalvi. Tudorache este cel care i-a debutat în fotbalul mare pe Mihai Pintilii și Eric Bicfalvi.

„Când a venit la Petroșani, nimeni nu credea în Pintilii. Eu am crezut. A debutat în Liga 1 la un meci la Galați, pe care l-am pierdut. I-am spus că, dacă vrea să-și împlinească visul și să ajungă la națională, va trebui să joace mijlocaș central, și nu fundaș central, așa cum juca când a venit de la CSM Lugoj. M-a ascultat și uite unde este acum. Un merit în venirea lui la Petroșani l-au avut Marcel Iancu și regretatul George Boboc. În promovarea lui Eric Bicfalvi, un rol important l-a avut Florin Marin. Venise atacant și l-am introdus mijlocaș central”, povestește tehnicianul.

Academicianul” Marin

În prezent, Marin conduce singura Academie de Fotbal din județ, o academie fără taxe, care vine in sprijinul copiilor din Valea Jiului. Academia se numește Jiul Petroșani, iar speranțele celor care vin aici încep de îndată ce intră pe poartă.

La mulți ani, Marine!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii