Vulcanul, Lupeniul și Aninoasa / Realizarea platformei digitale 

Vulcanul, Lupeniul și Aninoasa / Realizarea platformei digitale 

DISTRIBUIȚI

Asociația Comitetului de Inițiativă Valea Jiului a prezentat luni, 15 ianuarie, la Primăria Vulcan,  Seminarul de informare-pregătire a proiectului: Platforma digitală de inventariere și cartare a resurselor Văii Jiului.

Proiectul poate beneficia de fondurile puse la dispoziția autorităților urbane în cadrul inițiativei „Acţiuni Urbane Inovatoare”, prin programul de finanțare al Direcției Generale pentru Politică Regională (DG REGIO) din cadrul Uniunii Europene.
La seminar au participat primarul gazdă Gheorghe Ile, viceprimarul Lupeniului – Iacob-Viorel Mesaroș, primarul Aninoasei – Nicolae Dunca. Alături de edili au stat Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani, cadre universitare și liceale, oameni de afaceri, personal al administrației publice din primăriile nominalizate.
Dezbaterea pe tema amintită a dus la un acord de principiu din partea reprezentanților administrațiilor locale reprezentate la dezbatere în vederea asocierii pentru redactarea proiectului, depunerea lui și obținerea fondurilor în vederea implementării acestuia. Proiectul și asocierea urmează a fi prezente și supuse aprobării consiliilor locale.
„În cadrul proiectului, Primăria Vulcan este autoritatea publică locală care în asociere cu Primăria Lupeni și Primăria Aninoasa participă în parteneriat cu Universitatea din Petroșani și Asociaţia Comitetului de Iniţiativă Valea Jiului, pentru redactarea proiectului, iar în eventuala obținere a fondurilor, vor realiza și implementarea acestuia”, a menționat ing. Constantin Fulga, președinte  Asociația Comitetului de Inițiativă Valea Jiului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii