Vulcan / Tot despre gropile de la calea ferată

Vulcan / Tot despre gropile de la calea ferată

DISTRIBUIȚI

Deși a trecut puțin timp de când am scris despre ele, trebuie neapărat să revin la articolul în care le făceam reclamă gropilor care au năpădit pasajul CFR de la trecerea cu barieră de pe strada Teodora Lucaciu din Vulcan.

M-a sunat
cineva care a lucrat în domeniu și care cunoaște foarte bine peisajul feroviar. Omul m-a întrebat din prima dacă la toate liniile de cale ferată betonul din pasaj e paradit. I-am zis că da. De ce a vrut să știe asta? Simplu. Liniile de cale ferată din partea nordică, adică în sensul de mers spre Crividia, sunt ale fostului EPCVJ. Fiind uzinale, de ele  și de ceea ce aparține de ele ar trebui să se îngrijească Preparația Coroești. Celelalte îi aparțin Regionalei CFR Timișoara sau care o fi având responsabilitate în zona aceasta.

Acum mi-e clar.
Nu se știe când vreun mahăr de la regională o să dea pe aici, mai ales că, dinspre și spre Lupeni, vin și merg (încă) numai trenuri de marfă. În privința gropilor dintre liniile de cale ferată uzinală nici nu mai trebuie să ne gândim că le va astupa epecevejeul. Cine să se mai sinchisească de ele, din moment ce, de la mina Paroșeni, nu mai circulă nicio trasă de cărbune?  Și când venea, erau porțiuni de cale ferată deteriorate, aveau loc des deraieri ale vagoanelor, dar nici vorbă să fie reparate. Nu se făcea nimic, fiindcă se știa că Paroșeniul va fi închis.

Atunci
pe cine să-l intereseze niște gropi care le dau de furcă autovehiculelor care trec dintr-o parte în alta peste liniile de cale ferată? Numai administrația publică locală ar mai putea să facă ceva. Fie să-i atenționeze că-i va amenda pe cei care ignoră să-și facă datoria – vă amintiți modul în care a procedat primarul de la Lupeni când cu gara lăsată de izbeliște -, fie că va avea grijă ea însăși să repare pasajul CFR odată cu lucrările de modernizare a drumului, care urmează să fie făcute de la Crividia până-n oraș. Rămâne de văzut care va fi varianta aleasă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii