Vulcan / Sincopă de o săptămână în lucrul de pe șantierul grădiniţei

Vulcan / Sincopă de o săptămână în lucrul de pe șantierul grădiniţei

DISTRIBUIȚI

Vinerea trecută, când am fost pe șantierul viitoarei Grădinițe cu Program Normal nr.4 din Vulcan, încă se muncea. Nu fără rost am zis încă. Plasa metalică de la pardoseală era montată și se aștepta betoniera. După amiază, șapa era deja turnată și arăta oglindă, nu alta. Duminică, ea a fost stropită cu apă, ca să nu crape. Numai bine, pentru că, în jurul orei 12:00, a început o ploaie de numa’-numa’.

Nu știu din ce motive,
dar duminică asta pare să fi fost ultima zi de muncă pe șantier. După care, am înțeles, cei patru constructori maramureșeni harnici au plecat acasă. Cineva e de părere că au plecat, fiindcă nu mai au nimic de făcut până când se întărește betonul. Altcineva din zonă care s-a împrietenit cu ei, mai ales că și omul lucrează în construcții, a vorbit cu șeful echipei, și ar fi aflat că e posibil ca ei să nu se mai întoarcă. Ceva i-a deranjat, în mod sigur. În locul lor ar urma să vină o altă echipă. Ei, din spusele celui care a vorbit cu ei, au de gând să plece din nou la lucru în străinătate. Pe cine să crezi?

Nu am putut 
să dau de vulcăneanul Dorin Budeanu, care, în mod sigur, ar fi putut să mă lămurească în privința asta. Din câte am înțeles, s-ar putea ca nemulțumirea constructorilor să fi fost generată de indiferența autorităților locale vizavi de solicitările lor. Nu au cerut decât să fie branșați la rețeaua de apă și la cea de curent electric, pentru a-și încropi și ei o organizare de șantier.

Paznicul rămas
să aibă grijă de ceea ce s-a făcut până acum spunea că lucrul va fi reluat luni. Ar fi o minune dacă tot de către cei cinci mari și tari, așa cum i-am numit în articolul precedent. Nu de alta, dar hărnicia și priceperea lor le-au sărit în ochi, din prima, locatarilor din zona asta a Vulcanului. Plus că beneficiarul, primăria, în speță, ar trebui să fie mai atentă la ceea ce vor oamenii de pe alte meleaguri, ca să muncească aici. Nu de alta, dar constructori ca aceștia, care fac totul ca la carte și care lucrează la standard de calitate occidental, nu găsești pe toate drumurile!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii