Vulcan / Ședinţă de consiliu local transmisă „live” special pentru Ile

Vulcan / Ședinţă de consiliu local transmisă „live” special pentru Ile

DISTRIBUIȚI

Ceva nemaiîntâlnit de luni bune. Deși doar cu șase puncte la ordinea de zi, cărora li s-a adăugat, ulterior, prin votul aleșilor locali, și cel de „Diverse”, ședința ordinară, începută la ora 11.00 a zilei de joi, 25 iunie, a Consiliului Local al municipiului Vulcan a durat mai bine de trei ore.

Deși, spre sfârșit,
au fost consilieri locali care și-au pierdut răbdarea – nu vă voi spune chiar acum de ce -, subsemnatul nu este de aceeași părere. Asta, fiindcă dezbaterile la câteva proiecte de hotărâre au fost cât se poate de serioase, iar votul final la cel puțin două dintre ele a adus surprize la care nu se gândea nimeni. Deși și-a atras rapid antipatia câtorva colegi din cauza sau, mă rog, datorită condițiilor de desfășurare impuse, domnul Simion Spiridon, președinte de ședință, nu a cedat nicio o miime de milimetru de la regulile pe care le-a precizat la deschiderea adunării.

Gheorghe Ile
nu a participat la ședință, dar nimeni din sală nu a fost interesat să afle, oficial, cum și ce e cu primarul. Nu a participat fizic, trebuie să menționez, dar, în mod sigur, a putut urmări „live” ordinara de ieri. Nu pe Face Book-ul doamnei consilier local Angela Stoica sau pe al ex-consilierului local Ștefan Feszner, care și-a pornit, și el, telefonul, ci pe pagina oficială de socializare a Primăriei municipiului Vulcan. Pentru prima dată, fiindcă așa ceva nu s-a mai văzut, IT-istul instituției, asistat, atent, de către doamna Felicia Portase, consilierul personal al primarului, a montat, chiar la masa prezidiului, o cameră de luat vederi și un laptop cu ajutorul căruia a distribuit pe viu mersul ședinței.

„Ședința e transmisă
în direct și toată lumea o poate vedea pe viu!”, a anunțat acest lucru, ca pe o victorie echivalentă aselenizării, și domnul președinte Simion Spiridon. După care a propus ca, în meniul ședinței, să fie adăugat și nefericitul de „Diverse”. Tot venerabilul profesor a trasat firul roșu călăuzitor pe care trebuie să-l aibă în vedere aleșii locali în următoarele trei luni și de la care nu se vor admite derapaje. Înscrierea la cuvânt pe marginea dezbaterii proiectelor se va face înainte de a se da drumul discuțiilor. Cel care vorbește o dată nu mai are voi să revină. Sau, cum a zis onorabilul, „a doua oară nu vă mai dau cuvântul”.

Deși acuzat,
pe parcurs, că cenzurează și limitează dreptul de liberă exprimare, Simion Spiridon nu a făcut un pas în spate. Dimpotrivă, ulterior el a atras atenția atât consilierilor locali, cât, mai ales, personalului din primărie invitat să lămurească diferite probleme că la ședințele de consiliu nu trebuie să se vină cu vorbe sau declarații politice, ci cu acte semnate și ștampilate! Cu toate că unora nu le-a fost pe plac modul lui de abordare, profesorul Simion Spiridon a fost felicitat de către consilierul local Ioan Dorel Șchiopu pentru că a pus „ordine în discuții”. „Dacă fiecare ar citit cu atenție proiectele, a mai adăugat acesta, s-ar vedea că nu e vorba de limitarea dreptului de exprimare”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii