Vulcan / Salubrizarea stradală, din nou subfinanţată

Vulcan / Salubrizarea stradală, din nou subfinanţată

DISTRIBUIȚI

Cu ani și ani în urmă, cam pe vremea asta de toamnă nu erau stradă, alee și trotuar în Vulcan care să nu fi fost luate la mătură de către echipele specializate ale SC Pregoterm SA. Asta era odată, dar nu mai e acum. Nu că societatea amintită nu și-ar putea îndeplini îndatoririle, ci pentru că primăria vulcăneană a strâns mult de tot cureaua, aproape până la sugrumare, la capitolul finanțare salubrizare stradală. 

Nici nu 
mai era nevoie să fac precizările de mai sus, din moment ce oricare vulcănean constată acest lucru ori de câte ori iese în oraș. Sunt zone între blocuri, pe strada Nicolae Titulescu și pe cele periferice în care frunzele căzute din pomi, intrate în putrefacție, au format covoare… urât mirositoare. Din cauza faptului că administrația publică locală a găsit de cuviință să facă economii taman la salubrizarea stradală, a fost redus și numărul muncitorilor din acest domeniu de activitate. În timpul zilei, în tot Vulcanul numai patru femei sunt la curățenia străzilor. Două care, cu cleștii aceia, adună hârtiile și alte mizerii, și alte două care mătură. Altele patru lucrează în schimb de noapte. Și asta, repet, pe tot Vulcanul.

Dacă acum e așa
cum e, previziunile par să fie și mai sumbre pentru sărmanii ăștia care trag la mătură. Nu ar fi exclus ca, din cauza subfinanțării acestui sector de activitate, alte persoane să fie trimise în șomaj. A scăzut numărul muncitorilor și la banda din stația de sortare din Colonia de Jos. Ca atare, nu-i de mirare că oamenii aceștia, care se bucură și pentru salariul mic pe care-l primesc, trăiesc cu teama că oricând ar putea să ajungă șomeri. Și toate astea în timp ce, în primăria în care funcționarii se calcă în picioare, se iau salarii grase de la cel mai de jos angajat până la nivelul cel mai de sus. Și acum am mințit, măi, Cristian Merișanu?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii