Vulcan / S-a ţinut tare pe poziţie, încât l-a dat la întors și...

Vulcan / S-a ţinut tare pe poziţie, încât l-a dat la întors și pe Ile

DISTRIBUIȚI

Nu am uitat să revin la ceea ce promisesem atunci când am scris despre aprobarea bugetului local pentru 2019 al municipiului Vulcan. Și, fiindcă de la el a plecat totul, aș vrea să remarc prestația profesională de care domnul consilier local Nelucu Lung dă dovadă în intervalul de timp în care, în perioada ședințelor de consiliu local, ocupă funcția de președinte. 

Când s-a ajuns la
discutarea și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Municipal Vulcan, respectiv la punctul privind investițiile, dumnealui a fost categoric. A spus, fără ocolișuri, că este împotriva achiziționării de către spital a unui autoturism „Duster”. Nelucu Lung face parte, ca reprezentant al administrației publice loce, din consiliul de conducere a spitalului și, a zis-o el însuși, a susținut acest lucru și în plenul ședinței acestui consiliu. „Am considerat că sunt multe alte lucruri de făcut la spital”, și-a justificat el poziția. „Ca atare, a continuat el, fac un amendament prin care solicit eliminarea de pe lista de investiții a autoturismului Duster, iar suma de bani să fie transferată la construirea bazinului de apă, care este o investiție neapărat necesară!”.

Spitalul vulcănean are două
autoturisme „Logan”, unul din 2007 și celălalt din 2015, amândouă în stare de funcționare. Consilierul local Emil Andraș a fost de acord cu amendamentul trecerii banilor propuși pentru autoturism la lucrările de construcție a bazinului de apă. De aceeași părere a fost și George Bălțatu. În plus, acesta a vrut să afle care este urgența achiziționării unui autoturism nou de teren? Doamna Claudia Antica, șefa compartimentului Impozite și Taxe, dar și membru, împreună cu Nelucu Lung, în comisia spitalicească, a încercat o umbră de explicație. „Dacia Logan” din 2007 este veche, se cheltuiește mult cu reparațiile, iar, acum, aplicarea programului „Rabla” la persoanele juridice a picat numai bine, pentru a cumpăra o mașină nouă. „Spitalul poate funcționa foarte bine și cu o singură mașină”, a replicat dur George Bălțatu, vizibil nesatisfăcut de lămuririle doamnei economist.

Supus la vot, amendamentul
propus de Nelucu Lung a trecut cu brio. Deși era de așteptat să se fi situat pe o poziție favorabilă celor din spital care au vrut „Duster” nou, primarul Gheorghe Ile, care, până atunci nu a zis nici câr, nici mâr, a dat-o imediat la întors.
„Noi (primăria – n.a.) nu avem suficienți bani pentru bazin, așa că să-l înceapă cu bani de la ei (de la spital – n.a.)”, s-a lepădat el de păcatul cu care și-ar fi încărcat conștiința dacă ar fi trecut peste voința majorității celor din sala de ședințe. Dar cum ar fi fost dacă Nelucu Lung nu se ținea tare pe poziție?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii