Vulcan / Promisiuni ambalate în vrăjeli ieftine

Vulcan / Promisiuni ambalate în vrăjeli ieftine

DISTRIBUIȚI

Un proiect de hotărâre suplimentar a fost introdus la ordinea de zi a ședinței extraordinare a consiliului local vulcănean din ziua de 5 iulie 2019. Este cel referitor la „Aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru investiția ”.

„Lucrarea are în vedere
– aflăm din expunerea de motive – reabilitarea, refuncționalizarea spațiilor publice urbane și transformarea lor în locuri de joacă pentru copii, în vederea încadrării în cerințele esențiale de calitate în construcții, respectiv îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale”. Pompos, frățică, dar amintiți-vă de starea jalnică a unor locuri de joacă din Vulcan și precis că-l veți trimite undeva pe cel care semnează expunerea de motive. Adică pe Gheorghe Ile. Dacă încă nu ați dat în râs, mai citiți ceva: „Investiția contribuie la eforturile administrației de creștere economică a zonei, de îmbunătățire a condițiilor de viață și sănătate a locuitorilor și reducerea poluării mediului”. Oare care vulcănean mai pune botul la vrăjeala asta de doi bani?

„Aici precizăm
că sunt patru zone în care noi avem cuprinse aceste locuri de joacă”, s-a exprimat Ile, prin viu grai, când i-a venit rândul proiectului, ca să fie discutat și votat. „Sunt în Colonia de Jos, în Micro 3 B (Dallas – n.a.), Centrul Vechi și Crividia, și-a continuat el ce avea de spus. Sunt cuprinse și în programul aprobat de consiliul local, este vorba tot de GAL, o să fie gata când se va da drumul la fonduri”. Asta cu „când se va da drumul la fonduri” e tare de tot. Să ne amintim că mai este un proiect GAL care așteaptă de hăt-hăt! ca să apară fondurile astea, deși însăși administrația publică locală, prin vocea lui Ile, promitea că asta se va întâmpla în primăvară.

Nu vă zic despre
care proiect e vorba, fiindcă o să citiți în ziarul de vineri chestia asta. Deocamdată, vă spun la cât a fost estimat devizul general al proiectului cu locurile de joacă. Totul, cu TVA, se ridică la suma de 3.279.510,34 de lei, din care C+M costă 2.446.896,30 de lei. Până la realizarea acestor locuri de joacă de la periferia orașului, primăria ar face bine să repare locurile de joacă pentru copii deja existente. Nu de alta, dar sunt nenumărate reclamații pe net, postate de părinți alarmați că acestea au devenit un adevărat pericol pentru cei mici. Sunt de părere, și cred că vă va plăcea ideea, ca, pentru identificarea lor, un mare ajutor i-ar putea da lui Ile vicele lui. Că, și așa, mai toată ziua se dă pe Facebook!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii