Vulcan / Proiect de finanţare refuzat pe motiv că strada nu poate fi...

Vulcan / Proiect de finanţare refuzat pe motiv că strada nu poate fi alee

DISTRIBUIȚI

Pachetul de proiecte de hotărâri supuse discuţiei şi aprobării, la sfârşitul lunii trecute, membrilor Consiliului Local al municipiului Vulcan a fost suplimentat cu altele două. Asta s-a petrecut, conform spuselor primarului, în ultimul moment, deoarece de aprobarea lor urma să depindă rapiditatea cu care acesta ar urma să ajungă din nou la Bucureşti.  

A fost nevoie ca ambele
să obţină votul de aprobare, după ce specialiştii primăriei au efectuat modificările cerute de funcţionarii guvernamentali care se ocupă cu solicitările de finanţare europeană a unor lucrări edilitare şi care au găsit nereguli în aceste înscrisuri. Ca atare, în noua sa noua formă, unul dintre aceste proiectele de hotărâre „cu cântec”, cum a spus Ile, a fost modificat, astfel încât să fie pe placul celor care aprobă cofinanţarea guvernamentală. Pentru a-şi întări spusele privind urgenţa aprobării documentului, tot primarul a adăugat că, exact în momentul în care proiectul de hotărâre era prezentat consilierilor locali, într-unul din birouri se lucra la finalizarea părţii grafice.

Cealaltă hotărâre
de consiliu local întoarsă de la Guvern se referă la lucrările de modernizare preconizate să înceapă pe Strada Aleea Muncii. Cum vara nu-i ca iarna, nici aleea nu-i ca strada. Aleea Muncii este de fapt o stradă, iar  nedumerirea din denumire (e stradă sau alee) a făcut ca cererea de cofinanţare să fie refuzată până la operarea modificărilor solicitate de către comisia guvernamentală de specialitate. La Vulcan nu este prima dată când asemenea „chichiţe”, cum este şi acesta, au blocat, pe moment, accesarea fondurilor europene necesare lucrărilor la infrastructura urbană. Consilierul local Ioan Dorel Şchiopu a considerat că returnarea hotărârii nu era pe deplin justificată. Ca unul care a participat la şedinţe pe tema obţinerii de fonduri europene, el este de părere că „unele proiecte au fost respinse din motive ridicole”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii