Vulcan / Probleme la blocul social C1

Vulcan / Probleme la blocul social C1

DISTRIBUIȚI

Spre finalul de „îndatei” de ieri dimineață, Gheorghe Ile a informat consiliul local, cum el însuși s-a exprimat, că „mâine (astăzi – n.a.) sunt la București, pentru blocurile cu locuințe sociale C2 și C3 și pentru construirea blocului ANL de pe strada Traian”.

Nu e rău
că primarul se ocupă de aceste probleme, dar, acasă, rămâne în aer una foarte arzătoare legată de situația blocului de locuințe sociale C1 de pe strada Căprioara. De mai bine de o săptămână locatarii acestui imobil nu au apă caldă. De vină cică ar fi defecțiunea intervenită la pompa de reciclare. Asta, comentează ironic locatarul care ne-a vorbit despre problema respectivă, a apărut la nici șapte luni de la punerea în funcțiune a centralei termice considerate ca fiind ultra-performantă. De defect știu și cei de la primărie, am aflat de la aceeași persoană, fiindcă s-a făcut o ședință la care ar fi participat directorul tehnic Cristian Popa și viceprimarul Cristian Merișanu. Cu ocazia asta, oamenii au fost liniștiți cum că mai trebuie așteptat până se găsește o altă pompă și că trebuie să vină lucrători ai firmei care a lucrat la centrala termică și la ceea ce ține de ea.

Numai că,
la C1, nu e numai problema asta. Deși gazul ar fi trebuit să ajungă deja la mașinile de gătit din apartamente, acest lucru nu s-a întâmplat până acum. Locatarul de la care am primit amănunte spune că avizul pentru introducerea gazului metan în bloc ar fi expirat, iar acum locatarii sunt somați să achite câte 84 de lei, pentru obținerea unui nou aviz. „Da, ne-au spus că, în momentul în care se montează ceasul, trebuie să plătim 150 de lei, cu asta suntem de acord cu toții, dar faptul că avizul este expirat, noi credem că intră în nepăsarea lor, nu a noastră. Deci, pe lângă cei 150 de lei, mai punem 84, pentru că pe edili nu-i interesează!”, comentează nervos locatarul care s-a adresat Ziarului Văii Jiului.

Locatarii din C1
au de ce să fie indignați. Contractul pentru introducerea gazului l-au încheiat în toamna anului trecut și acum, în mai, a expirat avizul. Nu pot să știu dacă e adevărat, dar s-a zvonit cum că societatea care ar fi realizat instalația de gaz nu ar fi colaborat cu E.ON-ul. Și că, acum, aceasta „nu vine să branșeze, pentru că instalația nu este făcută de ei și, fără inspecție și aviz, nu se apucă”, crede persoana care ne-a sesizat aceste probleme cu care se confruntă, acum, locatarii primului bloc social dat în folosință la Dincă în Vulcan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii