Vulcan / Primele zile ale lui iulie au rămas de mult în...

Vulcan / Primele zile ale lui iulie au rămas de mult în urmă

DISTRIBUIȚI

Nu cred să fi fost vulcănean care să nu se fi bucurat când cu amenajarea şi asfaltarea drumului judeţean din Pasul Vâlcan. Şi nu mă refer doar la cei care au cabane la munte. În perspectiva încă incertă în care şi oltenii ar urma să-şi asfalteze partea lor de drum, traseul acesta rutier ar putea deveni nu neapărat o transalpină ceva mai mică decât originalul, aşa cum suna reclama de acum câţiva ani, cât mai ales o alternativă certă la dezvoltarea turismului pe un traseu inedit: Merişor-Dealu Babii-Vulcan-Pasul Vâlcan-Schela.

Numai că
mai este până atunci. Şi nu puţin. Până cel târziu în toamnă se încheie asfaltarea tronsonului de drum judeţean pe care şi l-a sumat să-l amenajeze Consiliul Judeţean Hunedoara. În timp ce acela din Crividia până-n oraş, care îi revine administraţiei publice locale vulcănene, rămâne pe mai departe plin cu gropi care se înmulţesc pe zi ce trece. Şi, în mod sigur, va rămâne aşa încă cel puţin un an, fiindcă, deşi promisiunile sunt de ani şi ani de zile, documentaţiile tehnice necesare nu au fost încă terminate.

Dar nu despre
asta voiam să vorbesc în mod expres, ci despre bucata de drum neamenajată aflată mai jos de staţia de îmbarcare în telegondolă. Multă lume nu înţelege cum de a rămas neasfaltată, mai ales că pe ea merge zilnic şi primarul. Când se duce la locul de muncă şi, apoi, la întoarcerea acasă. Treaba asta e de vreo trei ani, iar explicaţia acestei stări de lucruri a dat-o, la vremea aceea, însuşi Gheorghe Ile. Nu se asfaltează, deocamdată, s-a aflat de la el, fiindcă Apa Serv trebuie să monteze o conductă de apă potabilă. Aceasta ar urma să die pozată, în subteran, de la staţia de apă de lângă   telegondolă, să coboare pe drum, iar ceva mai jos de ranch-ul primarului s-o cotească spre Valea Morii. Anii au trecut, conducta nici vorbă să fie montată, iar starea drumului se înrăutăţeşte în mod continuu. Între timp, proiectul cu conducta a suferit o modificare. Ea nu va mai fi montată pe sub drum, ci în afara acestuia. Lucru care ar face posibil să se treacă grabnic la asfaltarea tronsonului de drum dintre ultima serpentină şi staţia de plecare a telegondolei.

Primarul Gheorghe Ile
a spus, să fie aproape două luni de atunci, că s-au făcut diligenţele necesare, iar firma de construcţii se va apuca de lucru la începutul lunii iulie. Suntem, deja, în ultima decadă a lunii a şaptea, dar pe partea aceea de drum nu găseşti umbră de muncitor. Să zicem că se dă vina pe ploi. Corect. Dar, până la asfaltare, mai este de amenajat rigola, iar la asta s-ar fi putut lucra în mod sigur. Cum treci de moşia primarului şi mergi în sus, drumul este tot mai rău. Groapă lângă groapă. Trebuie să fii foarte atent când ajungi în locul în care trebuie să intri în parcarea telegondolei. Terenul, numai gropi şi el, e lăsat rău de tot, Dacă, totuşi, intenţionezi să urci mai departe cu maşina, trebuie să ocoleşti cu grijă denivelarea aceea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii