Vulcan / Primele beţe-n „roate” în campania electorale pentru cei de la USR

Vulcan / Primele beţe-n „roate” în campania electorale pentru cei de la USR

DISTRIBUIȚI

După ce că nu scapă nicio ocazie ca, în ședințele de consiliu local, să-l ironizeze, să-l certe  și să-l atenționeze pe consilierul local liberal Dănuț Anghel care insistă cu problemele pe care le găsește pe teren sau cu cele sesizate de cetățeni, de curând primarul Gheorghe Ile a făcut urât și la tinerii din conducerea filialei vulcănene a Uniunii Salvați România. 

Cum e și firesc
în preajma alegerilor, partidele politice umblă, ca să adune semnături pentru susținerea candidaților. Activitatea aceasta se face, cum a fost și în anii trecuți, la tonetele din corturile amplasate în locuri în care traficul pietonal este intens. Sunt terenuri aparținând domeniului public și privat al municipiului Vulcan, pentru care cei care amplasează corturile trebuie să aibă avizul primăriei și să plătească taxa cerută de către administrația publică locală. Amintiți-vă, de pildă, de cortul situat în părculețul din preajma Statuii Minerului, lângă poștă. Loc fain și bun pentru campaniile electorale, tot timpul plin de oameni, dar pe care, întotdeauna, apare numai cortul celor trei trandafiri.

Există o excepție în Vulcan,
un loc pe activitatea asta de tip electoral se poate desfășura și fără liber de la primar. Terenul din fața fostului CAP este proprietate privată, iar cei care, în perioada asta, au strâns semnături, în favoarea candidaților europarlamentari ai Partidului „Pro România”, nu au fost nevoiți să meargă cu căciula-n mână și să facă sluj la etajul întâi al clădirii de peste drum. Închipuiți-vă cum e Ile, când, uitându-se pe fereastră, vede cum  multă lume se oprește, zilnic, la masa ălora, ca să le semneze listele!

Doamna Oana Nebunu,
președintele filialei  din Vulcan a USR, a depus cerere, pentru a solicita câțiva metri pătrați de teren, în data de 31 ianuarie 2019. Așadar, cu mult timp înainte ca să se dea liber la strângerea de semnături. În solicitarea scrisă a precizat că ar vrea ca terenul să fie undeva în fața poștei. În data de 5 februarie i s-a răspuns în scris că „administrația publică locală nu are prevăzute asemenea amplasamente și că se vor demara de urgență procedurile necesare, pentru identificarea unor puncte”.
În 11 martie, vicepreședintele Romeo Miclea a mers, ca să se intereseze de ce  sunt tergiversate „procedurile pentru identificarea” acestor puncte? El a fost primit de către domnul jr. Gabriel Velea, secretarul primăriei, care i-a relatat că problema va fi soluționată după ședința ordinară de consiliu local din 28 martie. Unde este, atunci, urgența menționată în răspunsul primit la USR Vulcan în 5 februarie?! Mai ales că data de 28 martie este după încheierea intervalului de timp rezervat strângerii de semnături. Mai mult, domnului Romeo Miclea a fost uimit să vadă că proiectul de hotărâre respectiv, întocmit în 14 februarie, ar fi trebuit să apară la ordinea de zi a ședinței din 28 februarie! Proiectul de hotărâre modifică ceea ce a fost până acum. În el este  prevăzut  că, de acum încolo, locurile în care pot fi montate tonete și corturi sunt în zona ”Profi”, la Complexul „Mercur”, la capătul estic Vulcanului, și la Târgul săptămânal de la Dincă, la ieșirea spre Lupeni. De ce proiectul de hotărâre nu a apărut în mapa ședinței din februarie? Mister!

Tot cu ocazia
acestei întâlniri domnului Romeo Miclea i s-a sugerat că se pot să strânge semnături și fără să ai cort. Ulterior, Ile i-a declarat unei domnișoare ziarist de la județ că le-a zis celor de la USR că pot să-și pună cortul la Târgul Săptâmânal de la Dincă. Loc care, se știe, este ceva mai aglomerat doar la sfârșit de săptămână, pentru că, în restul zilelor, bate vântul pe acolo. Bine că nu le-a zis să meargă peste drum, la capela „Ultimul Drum”!  Culmea este însă că cei de la USR au aflat din presă despre generoasa ofertă a  primarului, iar doamna Oana Nebunu nu s-a mai putut abține și a demontat rapid minciuna sfruntată a lui Ile.

„Declarați că ne-ați
spus unde putem să amplasăm cortul? Nu doar că nu ați făcut-o, dar nici nu puteam face asta fără aviz scris! La un aviz verbal cum facem plata pentru spațiul public ocupat? Tot verbal?”, l-a întrebat ea, într-o postare pe FaceBook,  pe primarul Gheorghe Ile, pe care îl consideră principalul vinovat pentru această situație. E de înțeles că Romeo Miclea a plecat dezamăgit de la primărie, cu toate că înaltul funcționar public i-a promis ca USR Vulcan va primi teren, ca să-și pună cortul, odată cu începerea efectiv a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.  Pe pariu că acesta nu va fi la poștă?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii