Vulcan / Posibila explicaţie a unei reţineri

Vulcan / Posibila explicaţie a unei reţineri

DISTRIBUIȚI

În ultima sa ședință ordinară, consiliul local vulcănean a aprobat „Tema de proiectare pentru investiția reabilitare, modernizare și dotare Cămin Cultural Sohodol-Paroșeni, municipiul Vulcan, județul Hunedoara”. Un fapt lăudabil, care a încântat-o mult pe doamna consilier local Eugenia Bărbiță, paroșancă, adică momârlancă get-beget.

Întocmirea temei
acestui proiect a fost necesară, în vederea accesării de fonduri prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Națională de Investiții. Program prin care „se pot reabilita, moderniza și dota centrele culturale existente la nivelul autorităților locale menite să deservească comunitățile locale ca loc de desfășurare a manifestărilor artistice-culturale”, după cum se spune în raportul la proiectul de hotărâre. Supus la vot, proiectul de hotărâre a trecut, dar cu o abținere.

Consilierul local
care s-a abținut de la vot este domnul Nelucu Lung. Dumnealui i s-a părut mare suma de bani, 66.000 de lei, cu care tema de proiectare a fost scoasă la licitație. Gheorghe Ile a încercat s-o scoată cum că e vorba de schimbarea la față a întregii clădiri, de jos și până sus, inclusiv acoperișul. Consilierul local i-a replicat ferm că nu s-a referit la banii pentru execuție, ci la cei pentru proiect. Nelucu Lung a mai fost nedumerit de faptul că, deși suntem în 2019, cursul în lei al sumelor în euro este cel din ultima lună a anului trecut.

Aici a acceptat
explicația primarului, cum că ceea ce este supus la vot este valoarea în lei, dar a amintit un lucru foarte important, constatat când, cu ochii lui de contabil, s-a uitat peste cifre. Dumnealui le-a sugerat funcționarilor compartimentelor din primărie care se ocupă de problema aceasta să calculeze atent cuantumul valorilor lucrărilor diverse și neprevăzute care depășesc 10 la sută din valoarea lucrărilor de execuție. Asta, fiindcă i s-a părut cam mare suma de 122.000 de lei cu TVA, care apare în documentație. Este posibil ca reținerea sa în a vota acest proiect de hotărâre să fi pornit chiar de la aspectele subliniate de el. Lucrările de modernizare a căminului cultural din Paroșeni – de ce, oare, în text apare Sohodol-Paroșeni – vor începe mai încolo de luna mai, nedeia paroșană se poate ține liniștit la cămin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii