Vulcan / Posibil ca ei să fie „de-ai lui Tudorel”

Vulcan / Posibil ca ei să fie „de-ai lui Tudorel”

DISTRIBUIȚI

Alarma care a sunat miercuri seară, la ora unsprezece fără zece, i-a făcut să sară ca arşi pe mai mulţi vulcăneni care locuiesc în partea de jos a străzii Vasile Alecsandri. Cei care au ferestre la drum şi-au dat seama rapid despre ce este vorba. Nu, nu pornise alarma vreunui autoturism. Ţiuitul asurzitor venea de la magazinul alimentar aflat la parterul blocului P62. Cel de peste drum de latura vestică a Şcolii Gimnaziale nr.4.

Bănuiesc că
nu mai e nevoie să vă spun ce s-a întâmplat. Doi tipi au spart cu o piatră termopanul de jos al uşii de la intrare şi au pătruns în interior. Nu au apucat, însă, să ochească ce s-ar putea fura cel mai uşor, fiindcă s-a pornit alarma. Cea instalată în magazinul acesta este una modernă care se activează la douăzeci de secunde după ce un intrus îşi face apariţia înăuntru. E atât de sensibilă, încă sesizează chiar şi dacă a intrat o muscă.

După ce a făcut
ţăndări geamul, piatra a lovit colţul metalic al unei tejghele. Neaşteptându-se la existenţa semnalului de alarmare, hoţii – doi la număr – au înhăţat sertarul casei de marcat şi au tulit-o. Din fericire pentru proprietara magazinului, în sertar erau doar două monede de cincizeci de bani. Este posibil ca măcar unul dintre ei să se fi zgâriat în cioburile geamului. Înştiinţată de către cineva din bloc, doamna care are magazinul a venit în grabă. Şi echipajul de poliţie a fost prompt, pentru că, în astfel de cazuri, avertizarea este semnalată şi la sediul poliţiei municipale. Criminaliştii vulcăneni au deja în vedere câţiva suspecţi. Nu ar mira pe nimeni dacă, după dovedirea hoţilor, s-ar constata că ei sunt doi dintre „băieţii lui Tudorel”. Adică dintre aceia puşi pe liber din puşcărie datorită (sau mai de grabă din cauza…) mărinimiei ministrului de Justiţie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii