Vulcan / Poliţiştii locali şi-au făcut-o cu mâna… lui Ile

Vulcan / Poliţiştii locali şi-au făcut-o cu mâna… lui Ile

DISTRIBUIȚI

La sfârşitul lunii trecute, Primăria Vulcan a eşuat în demersul său juridic de a-i pune piciorul în prag SC Rema Impex SRL Vulcan. Mai bine spus, în încercarea de a ajunge până-n pragul localului „Cetatea Moldovenilor” de la intersecţia Aleii Muncii cu strada Traian, fiindcă…

… dacă-i reuşea,
e clar ca bună ziua că, acum, clădirea nu mai era în picioare. Avea grijă primarul să bage buldozerul în ea. Şi, dacă buldozeristul s-ar fi codit, nicio problemă. Sărea Ile la manşele utilajului, mai ales că are experienţă în domeniu de când cu pusul la pământ al barăcilor şi al coteţelor de la Morişoara. Dacă era sigur pe el, fără îndoială că moldovenii vulcăneni ar fi rămas, deja, fără cetate. Prudenţa de care a dat, totuşi, dovadă – mai ales că poliţia-poliţie a refuzat să intre în combinaţie cu el – denotă ceva. Anume că demersul său de a-l evacua pe proprietar şi de a face praf clădirea nu doar că se bate cap în cap cu legea, dar, mai mult, ar contraveni, în mod flagrant, sentinţei irevocabile date de Tribunalul Judeţului Hunedoara, după apelul făcut la Alba Iulia de către administratorul societăţii.

În a treia decadă a lunii
trecute, primăria vulcăneană a întreprins un demers juridic urgent, menit să-i ofere legalitatea evacuării, de către proprietar, a clădirii berăriei. În 20 iulie a intentat proces de urgenţă, al cărui termen de judecată a fost stabilit la 25 iulie. SC Rema Impex SRL a primit citaţia pe 24 iulie. Cu o zi înainte, aşadar. Procesul în sine, desfăşurat în sala de consiliu a Judecătoriei Petroşani, a durat nici cinci minute. Sentinţa, catastrofală pentru primărie, a fost dată la orele după-amiezii. Nu s-a aprobat, ca fiind nefondată, solicitarea ordinului de evacuare. Nu mi-aş fi dorit să fi fost, în acele ore ale după-amiezii de 25 iulie, în pielea juristului care a reprezentat Primăria Vulcan. Dar administratorul SC Rema Impex SRL nu poate încă să-şi tragă sufletul a uşurare. După ce a clacat cu brio în cazul prezentat, primăria i-a rezervat – şi, în mod sigur, o va face şi în continuare – alte şicane.

Una care te face
să zâmbeşti i-a fost adusă la cunoştinţă doamnei administrator Cârlan Tiberica Carmen în data de 25 iulie. Dumneaei era înştiinţată de către Poliţia Locală Vulcan că a fost amendată cu suma de 50 de lei, pentru modul necorespunzător în care a fost parcat autoturismul Peugeot al soţului ei. În pozele ataşate înştiinţării se află trei fotografii făcute la orele dimineţii ale zilei de 23 iulie. Adică atunci când, din ordinul primarului, clădirea cetăţii fusese îngrădită cu plasă de sârmă, iar localii voiau să închidă şi portiţa, acel spaţiul mic de acces în local care mai rămăsese liber. Culmea este, însă, că, aproximativ pe acelaşi loc, în acea perioadă de timp, se odihnea şi Dacia MCV a poliţiştilor locali, montaţi de acelaşi Ile, să fie cu ochii pe oamenii localului şi să-i şicaneze pe clienţi. Ca să nu mai amintesc de doamna de la comercial pe care primarul a adus-o din concediu şi a trimis-o să amendeze societatea, pentru că nu are autorizaţie de funcţionare. Dar din ce cauză nu are autorizaţia asta, deşi a solicitat-o de n’şpe mii de ori, în timp ce pe celelalte le deţine?

Pe lângă întrebarea asta,
doamna Carmen Cârlan mai are câteva la care ar dori ca primarul Ile să-i răspundă. Chiar în mod public. „Dacă primarul e aşa de bine intenţionat, după cum, de câteva ori, s-a autodefinit că e – întreabă doamna administrator al SC Rema Impex SRL – de ce, de atâţia ani de zile, nu a rezolvat problema terenului? Eu am făcut, iar dumnealui cunoaşte foarte bine situaţia, numeroase cereri şi demersuri, pentru soluţionarea acestei chestiuni Apoi, dacă este vorba, totuşi, de un domeniu public, după cum dumnealui susţine, de ce, de atâta vreme, nu s-a rezolvat problema? Să-mi fi concesionat, să-mi fi vândut, ca să intru în posesia terenului, mai ales că noi nu l-am deranjat cu nimic şi nici nu l-am jignit!”.

Asta întreabă patroana
localului, dar e greu de crezut că, în încăpăţânarea cronicizată, ar putea primi un răspuns de la Ile. Până una-alta, să închei cu o veste optimistă care e posibil să le dea unora fiori de groază. Domnul Gheorghe Cârlan aşteaptă, de la o zi la alta, răspuns la plângeri­le penale pe care el le-a depus, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, pe numele primarului Gheorghe Ile şi pe cel al Poliţiei Locale a municipiului Vulcan. Pentru abuz în serviciu în cazul amândurora. Sincer, în cazul unora dintre lucrătorii ăsteia din urmă parcă mă ia un pic mila. E vorba de cei care s-au dus la făcut pază la „Cetatea Moldovenilor” fără să fi avut ordin scris, ci numai împinşi de la spate. Ceilalţi, însă, mai zeloşi, care au intrat şi au vrut să-i scoată cu forţa din local pe proprietari sau au abuzat de funcţie, legitimându-i pe clienţi, în mod sigur că şi-au făcut-o cu mâna lor. Pe pariu, de pe acum, că Ile nu va recunoaşte că el i-a trimis acolo? După el, citez, Poliţia Locală făcea “pază şi ordine publică”.

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii