Vulcan / O treabă bună

Vulcan / O treabă bună

DISTRIBUIȚI

Înmulțirea cazurilor în care deșeurile voluminoase inundă, pur și simplu, punctele gospodărești din Vulcan a fost sesizată și de către societatea de salubrizare care ridică cele două fracții de gunoi menajer aflate în containere. Dar, după cum mi-a fost dat să văd, nu doar societatea în cauză a constatat acest lucru.

Caz concret.
De la jumătatea lui iulie, lângă punctul gospodăresc aflat în apropierea grădiniței de pe strada Vasile Alecsandri era plin de canapele, un dulap făcut bucăți și ce mai era pe acolo. Plus saci cu resturi de materiale de construcții și foarte multă vegetație adusă de la blocurile pe lângă care s-a făcut curat. Mare mi-a fost mirarea când, chiar în ziua sărbătorii din 15 august, mi-a fost dat să văd, pe Aleea Crizantemelor, un autocamion purtând inscripția societății bucureștene care asigurară salubrizarea Vulcanului și a altor localități din Valea Jiului.

Puțin mai târziu,
am ajuns la container. Da, canapeaua și elementele de lemn erau luate. Au mai rămas numai sacii aceia cu moloz și ditamai grămezile de crengi și iarbă uscată. Dar, surpriză, nici acestea  nu au mai avut liniște. În 19 august ele au fost luate pe sus de către persoane cu venitul minim garantat și încărcate în camionul primăriei. Vă spun doar atât. Locul a rămas ca-n palmă, ceea ce, desigur, e de felicitat. Numai că, după două-trei zile, au apărut alte lemne.

Într-o discuție neoficială
cu cineva din sistem am aflat că societatea de salubrizare și-a dat seama că o campanie trimestrială pentru ridicarea voluminoaselor nu este suficientă. Ultima – în afara cazului din 15 august – a avut loc în 12 iunie. Este cea pe care a mediatizat-o și ZVJ. Ca atare, se va avea în vedere un număr mai ridicat de astfel de campanii. Îmbucurător este că nici Primăria Vulcan nu stă nepăsătoare și-și trimite oamenii să facă treabă la punctele gospodărești. Aspect pentru care – l-aș ruga pe Gheorghe Ile să recitească, dar fără să mă-njure, puțin mai sus – am transmis deja felicitările de rigoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii