Vulcan / Nemulţumire justificată

Vulcan / Nemulţumire justificată

DISTRIBUIȚI

Un vulcănean este profund nemulțumit de modul în care i-a fost gestionat apelul său telefonic făcut la numărul de urgență „112”, iar demersul făcut la ZVJ este primul dintre cele pe care le va întreprinde la instituțiile cu atribuțiuni în domeniu.

Domnul Dumitru Olărean
locuiește, împreună cu mama lui, o femeie de 89 de ani, în scara I a blocului 6 termic de pe Aleea Crizantemelor din Vulcan. În seara zilei de duminică, 14 iulie, tensiunea arterială a doamnei Elisabeta a ajuns la un nivel îngrijorător, 24,5/10, mi-a relatat fiul ei. Ca atare, a sunat la „112”. Asta a fost la ora 21:18. „Doamna de la centrală m-a întrebat ce vârstă are mama și de ce solicit ambulanța, mi-a relatat Mitică. După care mi-a spus să aștept salvarea”.

Au trecut zece minute,
au trecut douăzeci, dar ambulanța nu a sosit. Îngrijorat, la ora 21:47 Mitică Olărean a sunat din nou. Doamna dispecer i-a spus că, în acel moment, ambulanța are un caz în Petroșani și, după ce-l va rezolva, va veni la Vulcan, la adresa indicată. Într-adevăr, la ora 22:01 autospeciala era în fața blocului 6 termic. Doamna Elisabeta a fost transportată la Serviciul de Primiri-Urgențe al spitalului vulcănean, iar tensiunea arterială i-a fost stabilizată. Acum dumneaei este acasă.

Ceea ce l-a
nemulțumit pe fiul femeii este modul în care a fost gestionat apelul său de urgență. „Bun, ambulanța era plecată la un caz – spune Dumitru Olărean -, dar mă gândesc că, atunci, doamna dispecer ar fi trebui să redirecționeze apelul meu către paramedicii de la SMURD Vulcan. În trei minute aceștia ar fi ajuns, fiindcă locuim aproape de primărie. Cum adică? La noi SMURD-ul e bun numai să-i ia din piață și de pe stradă pe aurolaci și pe drogați?”. Și ar mai fi ceva. Cum este posibil ca, la ditamai municipiul, cum se pretinde a fi Vulcanul, să existe la dispoziție o singură ambulanță?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii