Vulcan / Lucrări de doi bani pe carosabil

Vulcan / Lucrări de doi bani pe carosabil

DISTRIBUIȚI

Nu contestă nimeni faptul că repararea și modernizarea arterelor pietonale din Vulcan au luat un avânt de neînchipuit. Trotuare nereparate de zeci de ani, despre care îți venea să crezi c-au fost complet uitate, au devenit ca noi. Un amănunt: lucrările pe care le vedem în ultima vreme sunt de o calitate ireproșabilă, aș zice eu.

Nu același lucru
se poate spune, însă, despre arterele rutiere din Vulcan, în mare parte încă pline de gropi. Unele de la un capăt la altul. Pe Bulevardul Mihai Viteazul, bunăoară, au revenit în peisaj gropile de lângă D1, din apropierea stației Petrom sau a fostei stații de autobuz. Misterios este faptul că ele au revenit la scurtă vreme după ce au fost umplute cu compoziția aceea de asfalt la rece. Câțiva bărbați care stăteau pe bancă mi-au zis că asta ar fi fost acum două săptămâni. De vreo două ori s-a făcut operațiunea asta și tot de două ori adânciturile au reușit să expulzeze cu succes materialul turnat.

Gropi cu duiumul s-au
format și pe strada Parângului, în zona sălii de sport. Un asfalt turnat cu trei-patru ani în urmă și care ar fi trebuit să dureze o vreme îndelungată se degradează pe zi ce trece. Dar cel mai cel este pe strada Nicolae Titulescu. Venind de la Dincă, gropile te întâmpină de cum termini coborârea de pe Decebal. În gropi, și mari, și mici, dai în fața fostului restaurant Straja, dar colacul pe colivă o pune ditamai groapa de dinainte trecerii de pietoni de lângă biserica cu hramul „Duminica Orbului”. Și asta după „lucrări” făcute cu nici două luni în urmă!

Ieri dimineață,
o autofurgonetă albastră a luat-o în plin chiar în fața mea și a unei doamne care a dat din cap a mirare, desigur. Ceilalți conducători auto, știind de prezența ei, probabil, au ocolit-o cu grijă. Nu sunt specialist, așa că nu pot să-mi dau seama de ce conținutul de asfalt la cald sau la rece, implantat în gropile de pe carosabil, cedează la foarte scurt timp după ce a fost aplicat. Nu arăt cu mâna pe nimeni, dar, totuși, ar fi nevoie de niscai explicații. Altfel, și nu numai în cazul exemplelor la care m-am rezumat acum, sume deloc de neglijat din bugetul local sunt sifonate constant în lucrări de nici doi bani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii