Vulcan / Locuitorii de pe strada Morii sunt amăgiţi cu o nouă promisiune

Vulcan / Locuitorii de pe strada Morii sunt amăgiţi cu o nouă promisiune

DISTRIBUIȚI

Două puncte mari și tari au acoperit ordinea de zi a extraordinarei de ieri dimineață care i-a strâns la un loc pe consilierii locali vulcăneni. Inițial, ședința fusese programată să aibă loc vinerea trecută, dar, apoi, s-a auzit că ea se va ține în cursul acestei săptămâni. 

Primul proiect de
hotărâre pus în discuție a fost acela „privind aprobarea procedurii de închiriere prin atribuire directă a pășunilor aflate în proprietatea privată a municipiului Vulcan”. La început, un consilier local a crezut că, la mijloc, ar fi o șmecherie, dar, după ce primarul a venit cu amănunte, s-a lămurit că nici vorbă de așa ceva. Este vorba, pur și simplu, de obligația amenajării unor aranjamente pastorale până în 2020, până atunci atribuirea pășunilor urmând să se facă direct către cei care au avut închiriate aceste pășuni.

Celălalt proiect
de hotărâre s-a referit la „aprobarea actualizării indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul “Modernizarea Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în județul Hunedoara (Valea Jiului – 2014-2020)”. Actualizarea a fost solicitată de SC Apa Serv Valea Jiului SA prin adresa înregistrată la Primăria Vulcan sub nr. 20576/17.04.2019, „ca urmare a investigațiilor ulterioare pentru întocmirea Proiectului Tehnic ca parte a documentațiilor de atribuire, și din care s-a constatat că au rezultat diferențe de lungimi ale rețelelor de apă și canalizare din studiul de fezabilitate inițial și proiectul tehnic”.

Consilierul local
independent Florin Govor a vrut să afle dacă și strada Morii va beneficia de un sistem de alimentare cu apă potabilă și de unul de  captare a apelor uzate. Surprinzător, fiindcă e știut că strada respectivă nu apare printre cele incluse pe lista celor pe care lucrările se execută cu fonduri europene, primarul Gheorghe Ile i-a răspuns afirmativ. „Cu ce bani?”, s-a interesat Florin Govor. Cu cei din dividendele de la Apa Serv care i se cuvin primăriei, dar care vor rămâne, pentru lucrarea aceasta, la societatea comercială petroșeneană, i s-a explicat.

Răspuns care a generat
oarecare nedumeriri, fiindcă dividendele din 2018 au fost canalizate pentru aducțiunea apei potabile în Pasul Vâlcan. S-ar putea, după cum mi-a sugerat consilierul local liberal Costel Mihai, ca, pentru lucrările de pe strada Morii (eventual și Bazinului), să fie luate în calcul – dacă vor exista –  dividendele din acest an și din 2020. An în care ar urma să fie finalizat întregul program de modernizare a infrastructurii de apă potabilă și de canalizare din Valea Jiului. Nu știu ce să mai cred. Asta ar însemna pentru locuitorii acestor străzi, paradite ca vai de ele, alți doi ani de așteptare și de chin. Nici nu vreau să îmi imaginez ce-ar fi dacă lucrările nu se vor executa sau putea duce la bun sfârșit.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii