Vulcan / Lemn în loc de fier în dreptul liceului

Vulcan / Lemn în loc de fier în dreptul liceului

DISTRIBUIȚI

În momentul în care s-a început modernizarea trotuarelor de pe tronsonul liceu-centru vechi al străzii Nicole Titulescu din Vulcan, am crezut că gardul metalic care, în dreptul colegiului tehnic, separă carosabilul de spaţiul destinat pietonilor va rămâne la locul lui.

Ulterior am constatat că
m-am înşelat. El a fost luat de la locul lui. La fel ca şi cel identic, existent, până a fi dat jos, undeva în apropierea Şcolii Gimnaziale nr.5. În locul celui din urmă şi nu numai, ci pe toată lungimea tronsonului de drum, de o parte şi de alta, care se întinde de la “Mercur” şi până la piaţa agroalimentară au apărut de acum celebrele bârne de lemn. Total inestetice. Kitsch curat!

Din fericire,
în proiectul de construcţie pentru segmentul la care lucrările s-au încheiat recent nu a mai fost prevăzut montarea unui gard din bârne de lemn. Amănuntul acesta l-am aflat imediat după ce s-a dat drumul la lucrări şi, pe bune, treaba asta m-a bucurat. Numai că, la puţin timp după ce s-a ajuns cu lucrările şi la trotuarul din faţa Colegiului Tehnic “Mihai Viteazu”, am constatat că se pune la pământ şi gardul metalic. După care acesta a fost luat şi dus. Atunci nu am ştiut unde, dar în niciun caz nu am zis în gura mare, cum am auzit, că ar fi ajuns în curtea nu ştiu cui.

Puţin mai târziu,
după ce m-am interesat, am aflat ce s-a întâmplat cu el. Constructorii l-au demontat, l-au dus în curtea Pregoterm-ului şi l-au predat pe baza unui proces-verbal. Corect, n-ai ce să zici! Ulterior, segmentele de gard metalic, şaizeci şi două la număr, au fost preluate de către şeful UAT de la Primăria municipiului Vulcan şi depozitate într-un loc sigur. Gardul metalic va fi plantat la marginea trotuarelor de la Şcoala Gimnazială nr.6, mi-a făcut cunoscut şeful serviciului mai sus numit, dar asta se va întâmpla numai după ce vor fi reparate şi trotuarele acestui tronson al străzii Traian.

Acum,
în dreptul colegiului tehnic, în locul gardului metalic a apărut unul de bârne de lemn. La fel şi la trotuarul de lângă biserica având hramul “Duminica Orbului”, cea de la intersecţia străzilor Nicolae Titulescu şi 1 Mai. E greu de spus cum va fi dacă un autovehicul scapă în bârnele astea dintre care, se poate observa spre Complexul “Mercur” din Coroeşti, una deja nu m,ai e la locul ei. Cu siguranţă din impact vor rezulta aşchii, periculoase pentru oricine s-ar afla în apropiere. Singurele care nu vor avea probleme cu maşinile sunt bârnele de la scările cele noi care, din strada Traian, urcă în cartierul Micro 3 Dallas. Numai că pe astea le paşte un alt pericol: acelea ca, la iarnă, să ajungă să fie puse pe foc.

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii