Vulcan / Intervenţie salvatoare

Vulcan / Intervenţie salvatoare

DISTRIBUIȚI

La noi sunt cazuri în care poliţia nu recurge la mijloace extreme, pentru a culege beţivii de pe drum, ca să-i ducă la secţie. De fapt, au fost situaţii în care oamenii în uniformă nici nu le-ar fi acordat atenţie ăstora dacă n-ar fi fost sesizaţi.

Miercurea trecută, seara,
ieşeam din Parcul „Avram Iancu” din Vulcan, când privirea mi-a fost atrasă de ceva care, peste drum de fabrica de confecţii, contrasta cu verdele ierbii care începuse să crească pe lângă trotuarul modernizat de curând. Mi-am dat seama pe loc că e trupul întins al unui bărbat în vârstă. Nu ştiam însă din ce cauză a ajuns la orizontală.

De multe ori 
trecem indiferenţi pe lângă persoane care, în diferite poziţii, stau lungite la pământ şi ascultă cum creşte iarba. Există chiar şi o justificare comodă care să explice asta. E beat, dă-l naibii! Cu toate că, la fel de bine, s-ar putea ca adevărul să fie cu totul altul. Anume ca persoana în cauză să fi suferit ceva nasol din punct de vedere medical. Din fericire, în cazul de faţă, insul îmbrăcat îngrijit nu ajunsese la firul ierbii ca urmare a unei astfel de probleme. A lui era alta. Fizicul său încărcase mai mult alcool decât putea duce.

Poliţiştii locali
vulcăneni care l-au repus pe picioare îl ştiau pe om, fiindcă mai avuseseră ocazia să-l readucă la poziţia de biped. Ştiau şi unde locuieşte. Iniţial, oamenii legii ar fi vrut doar să-l poarte de toarte şi să-l depună pe cea mai apropiată bancă de pe trotuar. Le-am sugerat să-l bage în autoturismul lor de serviciu şi să-l ducă acasă la el. Ceea ce băieţii şi au făcut. A fost, într-adevăr, o facere de bine, iar pentru asta nenea care, atunci, a beneficiat de transport gratuit la domiciliu ar trebui să le mulţumească poliţiştilor locali. Asta, fiindcă nu cred că, tot cu duhul blândeţii, s-ar fi purtat cu el dubioşii care, la orele serii, încep să se prelingă prin zonă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii