Vulcan / Ile reales vizir la PSD

Vulcan / Ile reales vizir la PSD

DISTRIBUIȚI

Luni după-amiază, Gheorghe Ile a fost reales în fruntea filialei vulcănene a PSD. Era de așteptat, din moment ce nimeni altcineva nu a avut curajul să se înfrunte în voturi cu vizirul ajuns la conducerea pesediștilor din Vulcan după ce, acum cinci ani, cu ajutor masiv de la centru, portocaliul de el, vopsit în roșu de însuși Laurențiu Nistor, l-a înlăturat pe cel care, în anii aceia, coordona organizația PSD.

Asta se petrecea
în sala cinematografului „Luceafărul” și, când s-a ajuns la vot, primarul și-a trimis emisarii prin toate cartierele, ca să fie aduși pesediștii de al căror vot era sigur. Numai așa a reușit să-l dea jos pe Marian Coltescu și să se înșurubeze în locul lui. Acum, pare-se că a fost mult mai simplu. Nu a fost nevoie nici de sala mare a cinematografului în care să intre la vot pesediștii mobilizați din tot orașul, ci de una mai mică, în care să încapă circa o sută de membri de partid.

Unii vorbeau că
ar fi existat o așa zisă conspirație a tinerilor pesediști. Numai că aceasta s-a terminat cu un fâs, fiindcă au venit, la timp, avertizări de la județ. Ile a fost sigur de reușita lui, chiar dacă, de lângă el, au lipsit, pe motiv de concediu, doi dintre „bătrânii” care i-au fost și-i sunt alături și pe care se poate baza oricând. Ca atare, avându-i lângă el pe senatorii Cristian Resmeriță și Viorel Sălan și pe Mircea Bobora, președintele CJH, Gheorghe Ile nu a avut deloc emoții.

Se știa că Ile
va fi singurul candidat la funcția de președinte și la cea de primar, mai ales că, cu ceva timp înainte, terenul ar fi fost pregătit chiar de către mai marele județean Laurențiu Nistor. Care, la rândul său, are și el nevoie de sprijinul bătrânilor, pentru obținerea unul nou mandat la președinția județeană a partidului. El l-ar fi prelucrat pe Merișanu cu ceva de genul,  stai în banca ta, că și așa ai dat-o-n bară cu tiriștii, iar în sondajul făcut în oraș ai ieșit cum ai ieșit. Mulțumește-te cu funcția de președinte executiv! Ca atare, actualul vice – la care Marian Coltescu ținea ca la copiii lui, dar pe care, atunci când Ile a preluat PSD-ul, l-a trădat fără nicio remușcare  – și-a plecat capul ascultător.

Cred că simte
și el și este conștient de faptul că, la anul, chiar dacă Ile va lua un nou mandat de primar, nu va mai fi viceprimar. Se aude că, în caz că PSD va avea din nou majoritatea în consiliu local, funcția aceasta îi va reveni altuia. Numai că există și opinii cum că o viitoare majoritate pesedistă în forumul legislativ local este cam cu cântec având în vedere modul în care evoluează situația pe plan național. Cum, până la locale, mai este o jumătate de an, vom vedea cum va fi, mai ales că nici membrii celorlalte tabere politice nu stau cu mâinile-n sân. În Vulcan, cel puțin, iunie 2020 va fi o lună fierbinte de tot.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii