Vulcan / Ile a rămas indiferent la comemorarea de ieri dimineaţă

Vulcan / Ile a rămas indiferent la comemorarea de ieri dimineaţă

DISTRIBUIȚI

Ieri, s-au împlinit șaptesprezece ani de când, în ziua de 15 mai 2002, E.M. Vulcan a fost îndoliată în urma exploziei care a zguduit subteranul minei. Zece vieți au pierit aproape într-o clipă, dar a existat și un supraviețuitor.

Puțini mai sunt aceia
care mai țin socoteala evenimentelor de acest fel petrecute la exploatarea minieră vulcăneană din 1988 și până-n 2014. Minerii de acum sunt tineri, așa că știu de ele numai din auzite. Numărătoarea exploziilor și a minerilor martiri se ține, însă, la sindicatul minei. Așa a fost și miercuri, când președintele de sindicat Mihai Dafinoiu și vicepreședintele Marian Iriza au pregătit toate cele necesare întru pomenirea creștinească a celor zece ortaci duși la Domnul în 2002.

Pomenirea 
minerilor Beuran-Pițiguș Marian, Gurgui Costinel, Cheresteș Simion, Finna Istvan, Marinescu Cătălin, Duma Daniel, Corban Constantin, Pintea Ioan, Husaru Petrea și Olariu Ion s-a petrecut în sala de apel, plină de minerii care se pregăteau să intre în schimbul al doilea, dar și de cadre tehnico-inginerești din conducerea minei și a CEH. Slujba parastasului a fost oficiată de către părintele Ionel Onuț. Supraviețuitorului Ovidiu Boloca i-a venit greu să vorbească despre evenimentul nefericit, așa cum a făcut aproape an de an, așa că nimeni nu a mai insistat. Nici măcar colegii de la sindicat.

Au fost împărțiți
colăcei, ouă roșii și lumânări și s-au ridicat rugăciuni fierbinți pentru odihna veșnică a sufletelor celor dispăruți. Din partea administrației publice locale au fost prezenți doar consilierul local PNL Dănuț Anghel și independentul Florin Govor. Toată lumea s-a mirat că nu a venit primarul Gheorghe Ile, de obicei nelipsit la astfel de ocazii. Ulterior, mi-a ajuns la urechi cum că ar fi fost așteptat la „Ciupercă” la o ședință. Putea, însă, să-l fi trimis pe vice sau pe vreo doi consilieri locali roșii care și-au luat pensia de la mină. Rămâne de neexplicat de ce nu a procedat așa. O explicație ar putea fi aceea că, fiind acolo unde sunt și odată șterși de pe listele electorale, morții nu mai au cum să voteze.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii