Vulcan / Ideea unui fost consilier local despre care acesta ar...

Vulcan / Ideea unui fost consilier local despre care acesta ar fi dispus oricând să spună că e a primarului

DISTRIBUIȚI

În anii ’90, după Revoluție, din câte îmi amintesc – fiindcă tot cu pixul am dat și în anii aceia – Consiliul Local al orașului Vulcan (localitatea deținea acest statut pe atunci, să nu uităm!) avea nu doar o componență oarecum mai diversificată, ci și prestanță și autoritate superioare celor pe care le-am sesizat în ultimii ani. Mandate, hai să zic așa!

Nu cred că
greșesc, dar nu era un consilier local care să nu fi venit cu o propunere, cu vreun proiect de hotărâre menit să facă bine comunității locale. E drept, pe vremea aceea și primarii erau mai maleabili și nu prea puși pe căpătuială. Aveau în ei, dacă nu frica de Dumnezeu, atunci pe cea că le va sări lumea în cap, dacă vreunul dintre sfetnicii locali oponenți lui sau presa, fiindcă se scria la greu pe vremea aceea, i-ar fi pârât opiniei publice.

Nu vorbesc prostii, 
sunt încă destui vulcăneni care au fost consilieri locali în perioada aceea. Nu mai departe Ion Tilea, socialistul de azi, regalistul de ieri și ce-o mai fi fost din punct de vedere politic, care, în 2016, surpriză și pentru el, a prins un nou mandat în consiliul local. Mai e prietenul meu Costică Parâia, stabilit la Cluj, parcă, unde se ocupă de echipa de handbal. E și Gheorghe Ile, tăcut și, pe atunci, fără tupeul de acum. Rar de tot dacă i s-a auzit vocea la vreo ședință. Noroc c-o avea lângă el pe Angela Stoica, mult mai vocală și mai pe fază, care se exprima și pentru el. Și, în fine, pentru că la el voiam să ajung, mai era independentul Justin Stoenescu. Omul ăsta chiar c-a făcut treabă când a ocupat funcția vremelnică de consilier local. L-a prins cu o șmecherie pe primarul Ovidiu Avramescu, l-a dat în gât, într-un interviu acordat „Undei de șoc”, și, astfel, am avut amândoi plăcerea să facem, timp de un an de zile, vizite la Judecătoria Petroșani.

În prezent,
Justin Stoenescu este pensionar de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu”, nu știu să mai fie înscris în vreun partid, iar politică face numai comentând pe Facebook. Asta nu-l împiedică, însă, să vină cu câte o idee. Pe cea pe care mi-a destăinuit-o mie nu cred că a adus-o și la cunoștința primăriei, fiindcă administrația publică locală este cea care ar putea s-o materiali­zeze. A adus vorba despre ea, pur și simplu, pentru că, mergând spre casă, m-am nimerit în fața blocului său atunci când ieșise să ia ceva din mașină. Ceea ce a propus el nu-i greu de materializat. Trebuie doar voință și, mai ales, bunăvoință.

Justin Stoenescu este
oarecum deranjat că, mai tot timpul, partea dreaptă, de lângă blocul 4 termic, a Aleii Crizantemelor, cum mergi din piață spre capătul ei de lângă grădiniță, este blocată de autoturismele parcate pe o lungime de peste cincizeci-șaizeci de metri. Asta cu toate că, la intrarea în alee, este montat un indicator rutier. Ce propu­ne Justin? Nici mai mult, nici mai puțin, el ar dori ca spațiul liber din spatele blocului 4 în care și el locuiește să fie transformat în locuri de parcare pentru autoturisme, așa cum sunt cele de pe partea cealaltă a aleii, lângă blocul 9, de pe Preparației, dar cu ferestre spre aleea amintită. „Primăria ar face bani, zice el, iar locul ăsta ar arăta cu totul altfel!”.

Fostul maistru-instructor
mi-a mai spus că ar fi el însuși dispus să dea o mână de ajutor. În  sensul că ar putea, punând asfalt sau beton, să îmbuneze bordura de pe partea cu blocul lui. „Ce să faci? Vrei să te ia la ochi Ile sau careva din primărie? –
l-am avertizat eu. Nu știi că toate astea, chiar și o modificare minoră, cum e asta despre care zici tu, se face doar după un aprofundat studiu de fezabilitate și întocmirea unui proiect?”. Oarecum dezarmat, prietenul meu de suferință în ale proceselor de acum mai bine de douăzeci de ani mi-a dat dreptate. Decât să se trezească cu careva trimis de Ile, ca să-l amendeze, mai bine, uite, i-ar da el pontul ăsta primarului. Și, la o adică, nu ar spune nimic chiar dacă primarul s-ar lăuda, la viitoarea campanie electorală, că ideea i-a venit lui.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii