Vulcan / Idee genială

Vulcan / Idee genială

DISTRIBUIȚI

Deunăzi, m-am întâlnit cu un prieten care poartă numele unui răspândit și delicios produs de panificație. Omul este un asiduu cititor al ZVJ, nu-i scapă nimic din ce se scrie despre Vulcan, și, întotdeauna când mă vede, ține să-mi spună că i-a plăcut aia sau ailaltă.

Ultima oară
când l-am văzut mi-a mărturisit că a râs până nu a mai putut, așa, de unul singur, după ce a citit despre cum se repară porțiunea din beton a străzii Morii. Tare e că, de la fereastra apartamentului său, vede bine cum se lucrează acolo, așa că și-a dat seama că nu am exagerat în cele scrise. „Adevărat că se face lucru de c*c*t, Ghiță! Și asta într-un municipiu, cum se vrea Vulcanul. Bine-ai zis că, dacă se voia, într-adevăr, în două zile se turnau un strat-două de asfalt și ieșea cu totul și cu totul altceva!”.

Ei, acum prietenul meu
o să afle a cui a fost ideea genială cu betonatul în salturi a străzii Morii. Mai este nevoie să spun că a lui Gheorghe Ile, personal? Zilele trecute, primarul a dat o raită pe Valea Morii, ca sa inspecteze cum acționează oamenii și cum materializarea operei domniei sale înghite zeci și zeci de saci cu ciment, sute de kilograme de piatră concasată, dar și bolovani uriași din aceia dislocați de ciocul piconului. Mai mult ca sigur că și el și-a dat seama că drumul cârpit cu beton din loc în loc arată ca naiba, și că-i mai mult decât o reparație de rahat, așa că ce idee genială i-a trecut prin minte? Le-a zis muncitorilor ca, atunci când o să fie gata, să dea cu lapte de ciment și peste porțiunile neamenajate! Ca să mai estompeze cumva diferența. „Dar o s-o ia apa!”, a îndrăznit careva dintre oameni. Ile s-a uitat urât la el și s-a dus.

P.S. Atent numai la beton, cred că primarul nu și-a aruncat privirea și spre pârâul Morii. Dacă făcea asta, sigur ar fi observat ditamai canapeaua aruncată în albie. E acolo, alături de alte mizerii aduse de apă, nu de azi de ieri. Care extraterestru o fi debarcat-o acolo?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii