Vulcan / De ce municipiul e năpădit de gunoaie?

Vulcan / De ce municipiul e năpădit de gunoaie?

DISTRIBUIȚI

Subiectul atacat de mine se aseamănă întâmplător cu ceea ce consilierul independent Florin Govor a postat, ieri, pe la prânz, pe pagina lui de FB. Drept dovadă aș putea să invoc data și ora, respectiv 25 septembrie, ora 11:58, rămase imprimate pe fotografiile făcute de mine lângă căminul de nefamiliști G8. Celelalte poartă, e adevărat, data de ieri, dar au fost pozate înainte să ajung acasă și să dau peste postarea lui.

Inițial nu voiam
să încep așa articolul acesta. Voiam să întreb de ce, la Lupeni, localii primarului Lucian Resmeriță îi pot arde cu amenzi pe cei care aruncă gunoiul unde „vrea” mușchii lor, iar la Vulcan nu? Uite, bunăoară, gura de canal de lângă blocul G8 de pe Aleea Muncii, devenit groapă de gunoi. De știam asta în ziua când cu executarea silită, în care un vajnic reprezentant al Poliției Locale vulcănene a însoțit-o pe domnișoara subofițer – devenită, fără voia ei, „săgeata” știm noi cui -, ca să mă legitimeze pe mine și pe colegul de la un săptămânal, îi indicam respectuos unde să meargă și să se folosească de carnețelul cu amenzi. Numai că nu asta era grija de atunci a polițailor locali, unii dintre ei aduși de Ile de acasă din libere sau de pe alte ture.

Ce mai tura-vura,
postarea lui Govor a lovit la fix și nimeni nu poate să spună că nu are dreptate, din moment ce el aduce, drept dovadă, fotografiile care-i însoțesc textul. La fel e și pe Aleea Crizantemelor sau în Parcul Avram Iancu. Asta, ca să nu mai spun – dacă ne uităm la imaginile reținute de consilierul independent – cum se prezintă Bulevardul Mihai Viteazul. Saci de nailon cu gunoi menajer aruncați în zona verde, în loc să fie duși la punctele de container, coșuri din care gunoiul dă afară, hârtii, peturi etc. Ce s-a întâmplat, încât s-a ajuns la starea asta de mizerie? Sunt sigur că, în dimineața asta, la ședința de consiliu local, Florin Govor îl va soma pe primar, ca să-i dea un răspuns. Iar dacă vocea lui nu va deveni mai puternică, prin alăturarea glasurilor altor consilieri locali, tare mă tem că, plin de tupeu, Ile îi va da din nou peste bot replicându-i că asta nu e treaba lui de consilier local!

Vulcan / De ce municipiul e năpădit de gunoaie?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii