Vulcan / Cuvinte din care s-ar putea înţelege că Ile face ce vrea...

Vulcan / Cuvinte din care s-ar putea înţelege că Ile face ce vrea cu banii publici 

DISTRIBUIȚI

Nu îmi explic ce se întâmplă, dar, în ultima vreme, Gheorghe Ile devine tot mai nervos când i se cer lămuriri sau i se solicită să rezolve situaţii nelalocul lor care apar în Vulcan. Chiar şi de subsemnatul se leagă în şedinţele de consiliu local. Păi, dacă scriu prostii, cum pretinde el, de ce nu dă ziarul în judecată?

Cu un glas
pe care l-ar fi vrut teatral, primarul a strigat că demolarea clădirii de la intersecţia Aleii Muncii cu strada Traian s-a făcut în urma unei sentinţe judecătoreşti. Fără să spună, însă, ceea ce cititorii noştri ştiau, fiindcă avusesem grijă să le aduc la cunoştinţă. Anume că primii doi executori judecătoreşti s-au ferit să facă asta, iar pe doamna executor care i-a făcut pofta ce-a poftit-o Ile, punând la pământ „cetatea”, proprietarul clădirii o acuză de abuz în funcţie. Şi stupoare! Ile pretinde că el nu ştia ce se petrecea la acele ore ale dimineţii. Era plecat, iar de „problemă” s-au ocupat tehnicienii primăriei. Nu greşiţi deloc dacă asociaţi spusele astea cu ale unuia, tot mustăcios, care tot ceva asemănător a grăit  în ianuarie. Apoi, aş fi vrut să-l întreb ceva, atunci, pe vizirul Vulcanului. Dacă el se ştie că a acţionat legal, de ce a dat bir cu fugiţii când, la câteva zile după asta, Gică Cârlan a vrut să stea de vorbă cu el?

Urât de tot
s-a uitat Ile şi la consilierul local Florin Govor. Asta, fiindcă independentul a avut tupeul şi nesimţirea să-i solicite cârmaciului de municipiu „lista cu persoanele care au participat la specializări în acest an şi în anul trecut. Numele funcţionarilor în cauză şi forma de specializare la care au participat!”. Se impune o lămurire pentru cititorii neavizaţi. An de an, vara, fiindcă numai atunci sistemul nervos stochează excelent informaţiile profesionale ce i se transmit, angajaţi din Primăria municipiului Vulcan şi de la Spitalul Municipal Vulcan sunt trimişi la cursuri de perfecţionare. Prima categorie pe bani publici, indiscutabil, iar cei de la spital tot din aşa ceva, fiindcă nu plătesc ei, în niciun caz. Nu doar la Vulcan, „sportul” acesta a prins de minune, ci el este practicat în mai toate primăriile. Cursurile de perfecţionare au loc, îndeobş­te, pe litoralul Mării Negre sau în staţiuni, precum Felix. Şi – cum deplasarea la „cursurile de perfecţionare” se face la pachet – cei desemnaţi să asimileze cunoştinţe care să-i facă aşi în management şi în alte ştiinţe care ţin de desăvârşirea artei muncii din administraţiile publice locale şi-au luat cu ei şi membri ai familiilor. Că, dacă tot e la pachet!

Ştiţi care a fost
reacţia lui Ile la această solicitare pe care un consilier local este perfect îndreptăţit s-o facă? Una furibundă, vă spun din capul locului. „Şi ce? Dacă vreau trimit toată primăria în concediu!”, s-a răstit primarul. Adică, a dat de înţeles că el e jupânul şi că, dacă pofteşte el, le plăteşte tuturor salariaţilor primăriei stagii de aşa-zise perfecţionare. Nimeni nu ar avea de comentat dacă – fiindcă e vorba de voia lui – toate costurile aferente le-ar plăti din buzunarul propriu. Numai că asta nu se va întâmpla nici dacă ar mai staţiona la primărie încă alte patru mandate. Şi atunci – întreb eu, sigur fiind că şi alţii ar face la fel – nu e corect ca să ştie şi plătitorul de rând de taxe şi impozite locale din Vulcan cine se distrează pe banii lui?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii