Vulcan Consilierul local liberal Dănuț Anghel sesizează o coincidență stranie

Vulcan Consilierul local liberal Dănuț Anghel sesizează o coincidență stranie

DISTRIBUIȚI

Prin Hotărârea Guvernului nr.531/2020 și adresa DGFP Hunedoara, înregistrată la Primăria municipiului Vulcan sub nr.26136/22.07.20202, administrației publice locale vulcănene i s-a comunicat că, din fondul de intervenție aflat la dispoziția guvernului, i-a fost virată suma de 83.000 de lei pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale, ca urmare a calamităților naturale produse în luna iunie a acestui an.

Sume de bani

din fondul de intervenție al guvernului au ajuns și la primăriile celorlalte localități din Valea Jiului în care apele ieșite din matca Jului de Vest și a pârâurilor și-au făcut de cap distrugând tot ce-a fost în calea lor. La Vulcan, rectificarea bugetară cuvenită cu ocazia primirii celor 83.000 de lei a fost făcută prin punerea în discuție a proiectului de hotărâre nr.92, aprobat, apoi, în ședința din 28 iulie a.c. Deși, odată rectificarea efectuată, banii ar fi trebuit să fie utilizați pentru refacerea punții de peste Jiu care unește străzile Crividia și Abatorului, trecere grav afectată, și pentru repararea acestei străzi, lucrări solicitate, printr-o adresă depusă la primărie, de către șaisprezece vulcăneni din Jiu-Paroșeni, lucrările de acest gen nu au fost nici măcar începute.

În schimb,

așa cum a observat consilierul local liberal Dănuț Anghel candidatul organizației locale PNL la funcția de primar al municipiului Vulcan, a fost asfaltată, ca prin farmec, Aleea Muncii. Stradă care, după efectuarea lucrărilor de modernizare, a așteptat preț de mai multe luni să fie acoperită cu strat asfaltic. Ciudat sau nu, asfaltarea a costat exact banii pe care primăria i-a primit din fondul guvernamental de intervenție. De aici bănuiala liberalului cum că această sumă de bani ar fi avut o altă destinație decât cea pentru care a fost alocată.

Liberaul Dănuț Anghel

nu a fost deloc convins de explicația doamnei ec. Luminița Leonte, care a încercat să-l convingă că ”este o pură coincidență a sumelor”. Adică, din pură întâmplare, banii luați de la alte capitole bugetare și detașați la asfaltare corespund cu suma primită pentru refacerea urmărilor produse de ieșirea din albie a Jiului de Vest. Atunci, ”de ce nu s-a făcut în lunile din urmă operațiunea de finanțare a asfaltării și, interesant, ea survine acum, odată cu intrarea banilor de la guvern?”, a întrebat, pe bună dreptate, liberalul Dănuț Anghel. Și ar mai vrea să știe ceva candidatul vulcănean PNL la funcția de primar: dacă e o simplă coincidență, o asemănare, atunci în ce cont sau în ce capitol bugetar se află, acum, cei 83.000 de lei virați din fundul de intervenție al guvernului?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii