Vulcan / Consilier local nedumerit în privinţa tarifului de operare

Vulcan / Consilier local nedumerit în privinţa tarifului de operare

DISTRIBUIȚI

În ședința de consiliu local de joi, la Vulcan s-a aprobat „Proiectul de hotărâre nr.110 privind modificarea tarifului de operare pentru activitatea de colectare separată și transport  separat al deșeurilor municipale prestat de către operatorul SC Supercom SA”.  Proiect care, am citit ulterior, a fost aprobat și la Petroșani, dar lăsat pentru altă dată de către consilierii locali petrileni.

Tariful a fost modificat
în urma adreselor venite de la ADI „Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor județul Hunedoara”, care a analizat Fișa de fundamentare și Memoriul tehnico-economic aferent activității de colectare și transport al deșeurilor, întocmite de către SC Supercom SA, „pentru echilibrarea contractului de delegare a gestiunii de salubrizare în zona de colectare 4 Petroșani”. Tot din referatul de aprobare mai aflăm că „Astfel se impune modificarea art.10 din contract, cu modificarea tarifului pentru colectarea separată și transport separat al deșeurilor municipale și mandatarea primarului municipiului Vulcan să voteze în ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor – Județul Hunedoara Actul Adițional nr.1 la Contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare în zona de colectare 4 Petroșani (Valea Jiului) nr. 1824/14/04.12.2018”. Ca atare, noul tarif este 144,33 de lei/ tonă plus TVA.

După prezentarea
proiectului de hotărâre, primarul Ile a făcut cunoscut că taxa de gunoi achitată de populație nu se modifică. „Este o diferență între taxă și tarif, a specificat el. Să nu aud că se aude că am majorat taxa! Tarifele se negociază între ADI și primării. Primul, fără colectare selectivă, a fost de 86 de lei pe tonă”. Explicația nu l-a lămurit întru totul pe consilierul local independent Florin Govor.

El a motivat
că, în contract, a găsit ca tarif suma de 3,18 lei/ tonă și că nu-și explică diferența până la cea supusă spre aprobare în ședința de consiliu local.
„Este vorba de comune (despre cât plătesc locuitorii comunelor – n.a.), i-a replicat Ile… Și Hațegul are tarif, dar, în Valea Jiului, pentru populație, este taxa”. Vorbele primarului nu l-au convins pe independent, dovadă fiind și postarea pe care el a pus-o pe Facebook în cursul zilei de joi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii