Vulcan / Comemorare fără trompetă

Vulcan / Comemorare fără trompetă

DISTRIBUIȚI

La sfârșitul ședinței ordinare de joi, când, odată cu Înălțarea Domnului, s-a sărbătorit și Ziua Eroilor, Gheorghe Ile a zis, în treacăt, că, la ora 12.00, trebuie să fie la depuneri de coroane. Nu a fost surprinzător, cel puțin pentru subsemnatul, faptul că nu i-a invitat, la eveniment, și pe consilierii locali prezenți în sală.

Nu a fost
de mirare, deoarece, în situația de acum, la comemorarea din cimitirul de la Cororești și la cea de la osuarul din Paroșeni nu se mai putea aduna lumea care a fost în anii trecuți la acest eveniment. Ca atare, Ile, care-i șeful suprem al filialei hunedorene a Asociației Naționale “Cultul Eroilor – Regina Maria”, a fost văzut, printre morminte, însoțit doar de câteva persoane, șase, parcă, și flancat, în spate, de doi militari în rezervă și de câțiva polițiști locali. Apoi, firește, la distanța socială cuvenită, s-au aflat preotul Mircea Braicău, parohul bisericuței din Coroești, și, după aceea, părintele Nicolae Stancu din Paroșeni-Sohodol. Cei care, împreună cu oamenii lor, au ridicat cuvenitele slujbe de pomenire.

Numai Ile
știe criteriile după care, în afară de viceprimar, i-a selectat pe ceilalți doi consilieri locali care l-au însoțit pe unde a trebuit să se meargă de “Ziua Eroilor”. E păcat, însă, că nu i-a trecut prin minte să ia cu el persoana a cărei prezență chiar că ar fi fost nu doar necesară, ci și remarcată. Și, mai ales, auzită, de către eventualii curioși care ar fi privit de departe ce s-a petrecut în cele două locuri. Zicând asta, mă gândesc la Ludovic Geczi, “Gheți”, șeful și sufletul fanfarei din Vulcan. “Liniștea” interpretată de el la trompetă ar fi dat, indiscutabil, substanță și valoare evenimentului. În mod sigur că, pentru prestația sa, Gheți nu ar fi cerut nimic în plus față de contractul pe care fanfara îl are cu primăria. Trebuia doar să fie chemat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii