Vulcan / „Ciuperca” şi anunţurile

Vulcan / „Ciuperca” şi anunţurile

DISTRIBUIȚI

Problema afişajului în Vulcan este pe departe să fi fost soluţionată în întregime. Nu mă refer, desigur, la afişajul electoral care zbârnăie la fiecare patru ani. Este vorba despre cel mai puţin zgomotos şi vizibil ochiului, dar care trebuie neapărat să existe. Şi am în vedere anunţurile de „Mica publicitate” şi pe cele care se încadrează la rubrica „Decese”.

În urmă cu câţiva ani,
exista un afişier oficial în apropierea pieţei agroalimentare. Era al Asociaţiei Pensionarilor din Vulcan, care, cu ceva vreme înainte, putea fi văzut în centrul vechi al oraşului. Numai că, nemaifiind traficul pietonal de altădată, afişierul a fost adus la piaţă. E adevărat, panoul de aici era mai mic, decât cel din centrul vechi, dar era bun, fiindcă informa. De la el aflai că a murit ăla sau ăla şi, fericit că pe înscris nu apare numele lui, fiecare dintre cei care citeau îşi făcea cruce şi rostea un „Dumnezeu să-l odihnească!”. Panoul a fost bun cât a fost acolo, dar asta nu a durat mult.

Zadarnic a încercat
Asociaţia Pensionarilor Vulcan să redobândească locul pe care fusese instalat panoul. Răspunsul primăriei le-a tăiat orice speranţă solicitanţilor: depuneţi cerere şi participaţi la licitaţie! Asta ar putea fi numită şi bătaie de joc, dacă te gândeşti că e vorba de o palmă de teren! Dar asta e. Între timp, a luat avânt afişajul de la „Ciuperca lui Ile”. Pe peretele de la intrarea în aceasta. La dreapta cum stai cu faţa la uşă. Treaba nu e rea. Am observat că lumea s-a obişnuit, se opreşte şi se uită la orice afiş sau anunţ nou apărut. Sunt şi anunţuri de decese. În privinţa asta problema s-a lămurit. Aparţinătorii celui decedat pot să ia un anunţ standard, fie de la primărie, fie de la asociaţia de pensionari, îi completează rubricile şi-l afişează la „Ciupercă”. Aici e aici.

Cheia ferestrei
locului de afişare este la poarta primăriei. Mergi acolo, spui ce vrei, iar un gardian sau cine o mai fi pe acolo vine şi-ţi deschide. Numai că nu toţi ştiu asta, aşa că nu întotdeauna se întâmplă aşa. De aceea nu-i zi în care anunţuri peste anunţuri sunt, pur şi simplu, lipite cu scoci direct pe exterior, adică pe geam. Ieri, bunăoară, am aflat de la domnii pensionari care tocmai ieşiseră din clădirea rotundă că au dat jos mai multe anunţuri de acest fel. L-au „iertat” pe unul care anunţa un deces. Dar, surprinzător, a „scăpat” şi pe un altul tipărit pe o coală A4. Unul dintre domnii prezenţi era supărat că anunţul ăsta acoperea poza din interior în care el e „lângă doamna Olguţa”. „Păi, de ce nu l-ai dat jos?”, l-am întrebat . M–am aşteptat să nu primesc răspuns. Anunţul era al Primăriei municipiului Vulcan, iar semnătura de pe el era a lui Gheorghe Ile.

P.S. Nu sunt deloc de acord cu punctul de vedere al aceluiaşi domn cum că anunţurile de orice fel ar trebui să fie lipite pe panourile destinate în mod deosebit afişajului electoral. Apoi, mi-a fost dat să aud că sunt vulcăneni care au sesizat că, în mod curios, „Ciuperca” stă mai mult doar la dispoziţia unei categorii de pensionari. 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii