Vulcan / Câte ceva despre trecerile de pietoni

Vulcan / Câte ceva despre trecerile de pietoni

DISTRIBUIȚI

Vulcanul are probleme cu unele dintre trecerile de pietoni din municipiu. N-o zic eu, ci așa reiese din punctele de vedere expuse de câțiva consilieri locali la punctul „Diverse” de la ordinea de zi a ședinței ordinare de consiliu din această lună.

Vorba despre
ele a adus-o independentul Florin Govor. El a arătat că trecerile de pietoni ar putea fi mai bine observate pe timpul nopții dacă ar fi iluminate cu becuri led. Florin Govor a amintit de nefericitul accident mortal din centrul vechi și a sugerat ca trecerea de pietoni de lângă biserica cu hramul „Duminica Orbului” să fie mutată spre stația de autobuz. În centrul vechi sunt numai două treceri de pietoni destinate traversării, în acest sector, a străzii Nicolae Titulescu. Cea amintită și aceea de la „Penny”.

Pesedistul George Bălțatu
a făcut referire la trecerea de pietoni din apropierea Stadionului „Central”. Nu
este bine marcată și nici nu se vede când vii de pe bulevard, și-a arătat el nemulțumirea, și a sugerat ca noul marcaj al trecerii să fie amplasat la câțiva metri mai spre stadion. Și primarul Gheorghe Ile și-a primit semnale cu privirea la amplasarea deloc fericită a unei treceri de pietoni. Este vorba de cea de pe strada Preparației, porțiunea dinspre piața agroalimentară, de la intersecția cu strada Nicolae Titulescu (în fotografie).

Apoi, Ile și-a motivat demersul
mutării ei înspre piață. Este un motiv întemeiat, într-adevăr, fiindcă, atunci când sunt pietoni pe această trecere, autoturismele care, de pe Titulescu, vor să facă la dreapta, spre piață, sunt nevoite să oprească. Dar, în acest caz, trebuie să oprească și cele aflate în spatele lor, dintre care unele ai căror șoferi nu au intenția să intre spre piață, ci vor să-și continue drumul înainte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii