Vulcan / Biciclist accidentat pe trecerea de pietoni

Vulcan / Biciclist accidentat pe trecerea de pietoni

DISTRIBUIȚI

Un eveniment rutier soldat, din fericire, cu accidentarea ușoară a unui băiat de nouă ani s-a petrecut, duminică seara, pe Bulevardul Mihai Viteazul din Vulcan.

Accidentul a avut
loc în jurul orei 20.00 pe trecerea de pietoni aflată în apropierea blocurilor D6 ș E1, foarte aproape de stația de taxiuri. Un puști a traversat pe bicicletă marcajul destinat pietonilor și a fost lovit de către un autoturism care venea din Coroești și se îndrepta spre sensul giratoriul de la „Ciupercă”. Autospeciala SMURD a sosit rapid la fața locului și l-a dus pe copil la spitalul petroșenean. În urma plonjării pe parbrizul mașinii și, apoi, pe asfalt, băiatul s-a ales cu câteva traumatisme, excoriații și echimoze, iar medicii au hotărât să-l țină peste noapte în secția chirurgie.

Șoferul de pe
autoturism a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ. Agentul șef Daniel Vamvu de la Biroul Poliției Rutiere, ajutat de câțiva colegi de la Ordine Publică, a făcut măsurători și a stat de vorbă cu martorii oculari. Concluzia, după cum am aflat ulterior, este că vinovat de accident se face puștiul care a traversat porțiunea de drum fără să se dea jos de pe bicicletă și, mai ales, fără să se asigure dacă, dintr-o parte și alta, nu vine vreun autovehicul. De fapt, în Vulcan nu este ceva neobișnuit să vezi cum bicicliștii traversează strada fără să se dea jos pe de șaua vehiculului cu două roți.

Trecerea de pietoni
pe care s-a petrecut accidentul de duminică a mai fost încercată, să zic așa, cu două zile înainte. Atunci, victima a fost un bărbat care a traversat bulevardul fără o minimă asigurare. În plus, după cum a declarat ulterior un reprezentant al spitalului vulcănean, omul ar fi fost băut. Cu ani în urmă, tot pe această trecere de pietoni o femeie și-a pierdut viața după ce a fost lovită în plin de un autoturism. Un amănunt. Vizibilitatea conducătorilor auto care se deplasează pe Bulevardul Mihai Viteazul din direcția Coroești-„Unic” este mult afectată de autoturismele parcate pe margine. Și la trecerea aceasta de pietoni, și la următoarele. Lipsa de vizibilitate a fost, de fapt, cauza accidentelor, unele destul de grave, care au avut loc pe trecerea de pietoni din apropierea Restaurantului „Țugu”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii