Vulcan / Banca cu cărţi

Vulcan / Banca cu cărţi

DISTRIBUIȚI

O ciudățenie nemaivăzută se petrece în Vulcan de ceva vreme. Ea se întâmplă destul de des undeva peste drum de cinematograful „Luceafărul”, pe aleea care urcă dealul și, mai apoi, se oprește la capătul de sus al scării de pe strada Vasile Alecsandri.

Pe aleea asta
sunt mai multe bănci pe care, când e cald și soare, se pun la odihnă și tineri, și vârstnici. Ciudățenia se petrece numai la una dintre ele. De câteva zile, ea nu e plină cu semințe sau chiștoace de țigări, cum ați crede, ci cu cărți. Da, cu teancuri de felurite cărți, lăsate acolo, ca să fie luate. Nu am aflat încă a cui a fost ideea, dar persoana în cauză merită felicitări. Mai demult, am văzut zeci de cărți, o bibliotecă întreagă, aruncate la gunoi. Atunci, o mare o parte din ele a fost salvată de un om cu suflet mare.

Am constatat cu bucurie
că oamenii nu trec nepăsători pe lângă banca cu cărți. Se opresc, se uită la titluri, le răsfoiesc și, la final, pleacă după ce au luat câteva. Așa a procedat, de fapt, și doamna din fotografiile alăturate. Dumneaei a căutat ceva scris cu litere mari, ca să poată citi soțul ei. Am ajutat-o și, astfel, a plecat cu două cărți de aventuri.
În final ar mai fi de spus doar atât: cărți frumoase, cinste celui care v-au lăsat aici, spre trebuința altora care au nevoie de voi!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii