Vulcan / „Balul Bobocilor”, fără susţinere financiară de la primărie

Vulcan / „Balul Bobocilor”, fără susţinere financiară de la primărie

DISTRIBUIȚI

În urma controlului efectuat de Curtea de Conturi, multe acțiuni, mai ales cele școlare, nu mai pot fi susținute financiar de către primăria vulcăneană. Acest anunț a fost făcut, la ședința ordinară de consiliu local, de către consilierul local Barbu Pompiliu, președintele comisiei cultură-sport.

Dumnealui a spus
asta după ce doamna consilier local Angela Stoica a propus o modalitate de sprijin pentru liceenii care au pregătit „Balul Bobocilor”. Soluția propusă de dumneaei a fost ca SC Pregoterm, societate aflată în subordinea consiliului local vulcănean, să ofere o sponsorizare egală cu suma stabilită, la început de an, în programul de activități culturale. Circa 4.000 de lei. Viceprimarul Cristian Merișanu a fost de acord și a recunoscut că este prima dată când susține ceva propus de fosta viceprimăriță. George Bălțatu a atenționat, însă, că nu agreează așa ceva, fiindcă „n-am vrea să cădem în sfera penalului”. Ștefan Feszner, președinte de ședință, a propus ca ajutorul acesta să vină direct de la aleșii locali. Adică fiecare dintre cei 19 consilieri să doneze câte două sute de lei din indemnizația lunară. Domnul Nelucu Lung a respins, însă, așa ceva, fiindcă „nu facem un exercițiu de imagine”.

Nici primarului
Gheorghe Ile nu i-a surâs ideea de a scoate bani din buzunar, mai ales că, vorba lui, este cu averea sub sechestru. „Ziua Vârstnicilor este a comunității – a zis el, ca să justifice cheltuielile de la 1 octombrie -, iar școala are bugetul ei separat”.  Soluția finală a fost aceea ca organizatorii balului să meargă și să găsească sponsori dispuși să le ofere diverse sume de bani.
La Lupeni, s-a spus, primăria a putut să ajute financiar organizarea unui eveniment școlar similar, deoarece comitetul de părinți este în așa fel constituit, încât s-a putut încheia un parteneriat cu administrația publică lupeneană.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii