Vulcan / Ar trebui să se vadă un pic mai multă mișcare

Vulcan / Ar trebui să se vadă un pic mai multă mișcare

DISTRIBUIȚI

Zăpada de dinainte și vântoasa de duminică au văduvit pomii și brazii de multe ramuri. Perimetrul din jurul Statui Minerului din Vulcan era plin de crengi și de fel de fel de mizerii, dar şi de bucăți de material de hidroizolație zburate de pe blocuri. De fapt, nu a fost cartier în care vântul să nu fi pus ceva la pământ.

Luni dimineața,
crengile și resturile vegetale uscate din preajma statuii era cumva adunate laolaltă. Dar nu toate, după cum am văzut cu ochii mei. Rămâne de văzut când vor fi luate grămezile. Nu de alta, dar acest gen de operațiuni se fac destul de greu. Crengile de brad din Parcul „Avram Iancu”, aflate la marginea sa dinspre strada Jiului, au dispărut doar luni. După vreo trei săptămâni, deși vremea ar fi permis ca ele să fi putut luate mai devreme. La fel s-ar putea spune și despre ramurile de brad de lângă colțul de jos al clădirii fostului depozit de zaharoase. Acela vecin cu cantina socială.

Nu e o lună
de când muncitorii de la primărie încărcau într-un autovehicul greu resturile vegetale de pe Aleea Crizantemelor. Numai că, de atunci, au apărut alte grămezi. Locatarii s-au apucat de curățenia zonelor verzi de lângă blocuri, le-au adunat grămezi și le-au pus pe marginea aleii. Degeaba tânjesc aceștia de acum să fie duse de acolo, fiindcă mașina nu mai apare. Iar în situații de acest gen precis că mai pot fi întâlnite și în alte zone ale orașului.

La Brazi e dezastru.
Nu vorbesc de ceea ce este în jurul punctului gospodăresc de colectare a gunoiului menajer. De prezența mizeriilor care împânzesc terenul pe care sunt amplasate containerele se fac mai mult vinovați cetățenii. Mai puțin cei de la salubrizare. Dacă oamenii ar pune mâna, în nici o jumătate de oră ar face lună locul acela. Dezastrul îl observi, însă, cum intri în păduricea de molizi. Dai de grămezi de crengi rupte la mai fiecare pas și care stau acolo de peste două luni. Poate, poate că vor fi luate de acolo până la ediția din vară a nedeii vulcănene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii