Vulcan / A luat foc dealul

Vulcan / A luat foc dealul

DISTRIBUIȚI

La mijlocul săptămânii trecute, autospeciala pompierilor a coborât din nou în Colonia de Jos a Vulcanului. Numai că, de data asta, nu s-a oprit la vreo casă. Maşina cu girofarurile în funcţiune a trecut podul de peste Jiu, a făcut la stânga şi a staţionat cam după două sute şi ceva de metri.

Aici, era incendiul
pentru care fuseseră chemaţi pompierii. Pe o mare suprafaţă dealul era în flăcări. Ardea mărăcinişul uscat, iar focul se întindea văzând cu ochii. Atunci când a ajuns maşina de intervenţie, mai era puţin şi ar fi putut fi cuprinsă de flăcări şi căsuţa situată în vârful dealului, din dreptul fostului stadion al minei Paroşeni. Bărbatul care locuieşte aici a scos un suspin de uşurare când a văzut că incendiul e lichidat.

Un fapt e clar.
Indiscutabil, a existat o mână criminală care a pus focul. Unii povestesc c-ar fi vorba de joaca unor copii. Posibil, dar ar putea fi luată în calcul şi o altă variantă. Anume că gestul ar fi fost premeditat. De ce persoana respectivă a ieşit din drum şi a urcat un pic dealul, pentru a aprinde vegetaţia uscată? Când, foarte bine, dacă tot voia să se „distreze”, ar fi putut provoca incendiul dându-le foc scaieţilor de pe marginea drumului care duce la Valea Arsului? Aceasta ar fi şi ipoteza persoanei cu care am stat de vorbă chiar lângă dealul cu pricina. Nu cunosc concluzia la care a ajuns cercetarea pompierilor privind cauzele incendiului, însă e bine că, şi în cazul acesta, totul s-a sfârşit cu bine.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii