Vulcan / A lăsat orașul care zici că-i o junglă și s-a dus...

Vulcan / A lăsat orașul care zici că-i o junglă și s-a dus în străinătate

DISTRIBUIȚI

Ședința de îndată a consiliului local vulcănean, programată la ora 9:00 a dimineții zilei de miercuri 19 iunie, a început cu hop. Doamna consilier local Cristina Iszak, aleasă să prezideze întâlnirile consilierilor locali în următoarele luni, a absentat motivat, așa că a fost nevoie ca, foarte rapid, să fie aleasă o altă persoană care să conducă de „îndata” de ieri.

Defecțiunea intervenită
a fost semnalată și reparată de către domnul jurist Gabriel Velea, în sarcina căruia cade punerea la punct a unor situații de acest gen care intervin foarte rar, trebuie să recunosc. Așadar, s-a propus numirea unui președinte provizoriu, iar acesta a fost domnul consilier local PSD Cornel Nelucu Lung, care, în toată luna mai, a condus în mod ireproșabil adunările lunare și pe cele excepționale ale Consiliului Local al municipiului Vulcan.

Sarcina dumnealui
nu a fost grea, ci a constat în aceea de a-i da cuvântul primarului Gheorghe Ile, pentru ca acesta să-și expună, în fața a 17 consilieri locali, cele două proiecte de hotărâre, pentru care i-a convocat în mare grabă pe aleșii locali. Proiectele de hotărâre s-au referit la modificarea a altor două proiecte de consiliu local, 16 și 17 din 2019, în care este vorba despre studiile de fezabilitate ale indicatorilor tehnico-economici ale componentelor 1 și 2 ale investiției „Linia Verde” de autobuze între Petrila-Petroșani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani.

Deși nu o arată
pe față, mai toți consilierii locali vulcăneni sunt plictisiți, ca să nu zic scârbiți, de când tot se votează proiecte de hotărâre referitoare la această linie verde de autobuze, hotărâri care, mai apoi, vin înapoi, pentru a fi modificate. De fapt, nici Ile nu se prea omoară, ca să lămurească aceste aspecte. De fiecare dată, el  a spus numai că este nevoie ca modificările să se facă repede, pentru ca, în aceeași zi, proiectele să ajungă la consiliul județean și, mai apoi, la București. Hunedoara a semnat deja proiectul cu modificările la studiile de fezabilitate ale celor două componente și se speră ca, într-o săptămână-două, să urmeze finanțarea proiectului. Este un amănunt a cărui materializare va fi, în mod sigur, urmărit de către cei interesați.

La sfârșitul
ședinței, primarul Ile, pe care veteranul consilier local Ion Tilea l-a văzut vizibil schimbat și la față, și la voce, a făcut o comunicare neoficială, adresată curioșilor, după cum el însuși a ținut să precizeze. Anume că, în ultima perioadă de timp în care a lipsit din primărie, a fost „într-o delegație ADR în străinătate”. Pentru cei care-i urmăresc pe Facebook postările fostului consilier local Florin Mârza nu a fost greu de ghicit cine sunt curioșii la care Gheorghe Ile a făcut referire.

În aceste zile,
pe net s-a vehiculat cum că primarul Vulcanului s-ar distra prin străinătățuri, în timp ce vicele Merișanu ar face scufundări la Herculane. Curios este însă că, de data asta, Ile nu a suflat un cuvințel despre sacrificiul făcut, ca să meargă într-acolo, iar, la întoarcere, nu a dat nici un fel de detalii ale acestei vizite făcute în străinătate. A lăsat Vulcanul ca pe-o junglă, invadat, la propriu, de vegetația crescută la înălțimea unui adult, și s-a dus, pur și simplu. A comentat sarcastic consilierul local cu care, în jurul orei nouă și douăzeci, am ieșit din clădirea primăriei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii