Vulcan / ​​​​​​​Se putea și fără vorbe mieroase

Vulcan / ​​​​​​​Se putea și fără vorbe mieroase

DISTRIBUIȚI

Dom′le, s-ar putea spune că sunt chiar cârcotaș dacă nu aș recunoaște treaba utilă și frumoasă făcută pe Bulevardul Mihai Viteazul din Vulcan, odată cu plantarea celor peste o sută de arbuști și pomi ornamentali. Sunt perfect de acord că e ceva bun, dar nu pot fi de acord cu vorbele mieroase pe care încearcă să ni le bage pe esofag comunicatul de pe feisbucul  primăriei.

 

E bine că

a fost găsit un furnizor serios care garantează calitatea plantărilor. Este bine că pământul în care au fost plantați pomii a fost adus chiar de către firma furnizoare. Chiar, oare care ar fi aceasta? Fiindcă trebuie să aibă un nume. Apoi, e bine că plantarea lor a fost supravegheată de un horticultor. E bine că, în prima fază, s-au plantat peste o sută de pomi și arbuști ornamentali și, văzând gropile care au fost săpate în continuare, este de așteptat că alții încă o sută și ceva să fie aduși, pentru a fi înfipți în pământ.

 

Ce uimește sunt

câteva precizări. Prima ar fi aceea că lucrarea „face parte dintr-un program urbanistic al primăriei conceput cu mult timp în urmă, dar care a putut fi implementat doar după încheierea perioadei de respectare a tuturor cerințelor tehnice și urbanistice ale Proiectului de Modernizare a Infrastructurii Rutiere de pe Bulevardul Mihai Viteazul de către finanțatorul acestuia”. În mod evident, lucrarea prinsă în acest program urbanistic al primăriei nu și-ar mai fi avut rostul dacă, acum zece ani, reprezentanții administrației publice locale, dar și ai consiliului local, s-ar fi uitat mai atent la așa-zisul proiect de modernizare care a dus la căsăpirea a sute de pomi ornamentali, aflați de-o parte și de alta a bulevardului. Proiect care nu a însemnat nicidecum vreo modernizare a infrastructurii rutiere a bulevardului, ci, din contră, a dus la sugrumarea traficului auto în această zonă centrală a Vulcanului.

 

Iată o altă mostră

de dulce pe care o putem citi în comunicat. Pomii ornamentali și arbuștii plantați acum „vor îmbogăți aspectul estetic pe Bulevardul Mihai Viteazul, vor absorbi CO2-ul produs de autovehicule și vor crește cantitatea de oxigen de care vor beneficia toți cei care vor trece de-a lungul bulevardului, precum și cei care locuiesc în apropiere”. Aproape că te simți înduioșat de grija purtată pentru sănătatea vulcănenilor care fac o talpă pe bulevard sau care locuiesc în blocurile din apropiere. Păi, de ce nu s-a ținut seama de ceea ce va urma  – și nu au fost avute în vedere codoiul de la autovehicule și oxigenul de la pomi – și în urmă cu un deceniu, când, în mod sălbatic, au fost puși la pământ pomii ornamentali care făcuseră treizeci de ani de când erau acolo?

 

Bănuiesc că,

transmițând astfel de mesaje locuitorilor municipiului, persoana care a redactat comunicatul a  crezut că mai toți vulcănenii sunt scurți la minte și că ar fi uitat masacrul pomicol de acum zece ani. Uite că mai sunt din aceia care își amintesc. Și încă destul de mulți. Așa că mai bine s-ar fi recunoscut gafa enormă și prejudiciile enorme produse de acel proiect tembel, iar oamenii ar fi fost dispuși să ierte. Dar, luând-o pe partea sentimentală, cu esteticul, CO2-ul și oxigenul, nu s-a făcut altceva, decât că, în rana încă deschisă, cuțitul a mai fost învârtit de câteva ori. La final repet ceea ce am mai zis. Bine că Dumnezeu i-a dat mintea ce de pe urmă românului de la vârful primăriei vulcănene! Treaba e ca El să aibă grijă ca românul acesta să nu și-o mai piardă și să nu mai pună botul la tot felul de proiecte pe care i le pun în față șmecheri dornici să grebleze banul public. În rest, cum am spus la început, e bine ce s-a făcut acum.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii