Vulcan / ​​​​​​​Le-a anulat covidul

Vulcan / ​​​​​​​Le-a anulat covidul

DISTRIBUIȚI

de Gheorghe OLTEANU

În programul de activități culturale și sportive întocmit de comisia de specialitate a Consiliului Local al municipiului Vulcan și aprobat în ședința ordinară din 20 ianuarie 2020 sunt menționate patru activități care ar fi urmat să se desfășoare în cursul acestei luni.

 

Ele au fost amintite,

în ședința ordinară de consiliu local de la sfârșitul lunii februarie, de către domnul consilier local Pompiliu Barbu, președintele comisiei mai sus amintite. Ei bine, dintre acestea numai două au avut loc. „Respect și recunoștință pentru doamnele din Vulcan” s-a desfășurat în ziua de 8 Martie,  în sala de ședințe a primăriei. Cu această ocazie s-au acordat diplome și plăcuțe omagiale femeilor implicate, în toate domeniile, în viața de zi cu zi a comunității – învățământ, sănătate, administrație, cultură, asistență socială, activități civice, antreprenoriat, sport. Participantele au fost răsfățate cu un bufet suedez, cu flori și mărțișoare.

 

De respect

și recunoștință ceva mai deosebite au avut parte, o zi mai târziu, doamnele și domnișoarele care lucrează în Primăria Vulcan. Cheful de „Ziua Femeii”, desfășurat la Cabana Căprișoara, a fost, dacă e să ne luăm după ce scrie în informarea președintelui comisiei de cultură, „o acțiune culturală de divertisment dedicată femeilor din administrația locală din Vulcan, cât și o masă festivă, acordându-se femeilor mărțișoare și flori”. Așa cum am aflat, ulterior, de la unul, de la alta, petrecerea a fost super, cu mâncare, băutură și muzică bună (a cântat „Color”-ul), Ile s-a simțit bine cu femeile lui, nu a existat nicio reclamație și, în plus, toată lumea a putut să vadă ce minunăție a putut să facă un privat din cabana amenințată să ajungă praf și pulbere.

 

Așadar, acțiunile dedicate

„Zilei Femeii” au apucat să fie ținute. Nu același lucru se poate spune despre cele care ar fi trebuit să le urmeze. Covidul și ordonanțele militate impuse pentru a ne feri de el au anulat ediția din acest an a acțiunii „Zăpezile Bucuriei”, care atrage de fiecare dată, în Pasul Vâlcan, zeci de schiori și de susținători ai acestora. Un prieten care s-a izolat la cabana lui din Pas a postat pe Face Book câteva imagini de acolo, cu foarte multă zăpadă, și le-a recomandat autorităților locale ce să facă, pentru reușita acțiunii. I-am dat o „palmă” sub forma unui comentariu și l-am trezit la realitatea tristă pe care o trăim în aceste zile. Și am avut succes. Bucuria i-a dispărut, iar prietenul meu chiar că nu a mai văzut zăpada în roz.

 

Ultima activitate

care nu mai are nicio șansă să se deruleze este cea care ar fi trebuit să aibă loc în 27 martie. „Ziua Întreprinzătorului” ar fi trebuit să înceapă la ora 11.00, în sala Cinematografului „Luceafărul”, cu masa rotundă având ca temă „Colaborarea administrației publice locale cu mediul de afaceri privat”. Evenimentul s-ar fi dorit, așa cum ne lămurește președintele comisiei de cultură , „…un pas absolut necesar în cadrul acestui proiect (finanțat de UE – n.a.), pentru stabilirea obiectivelor comune, a ideilor comune și a unei viziuni comune legată de implementarea pe termen mediu și lung a proiectelor derivate din strategia de dezvoltare zonală transmisă de toate administrațiile publice locale din Valea Jiului la comisia europeană”. Invitați ar fi trebuit să fie reprezentanți ai Pricewaterhouse Cooper′s, ONG-uri, oameni de afaceri din Valea Jiului, culte care au în subordine ONG-uri.

 

Întâlnirea aceasta

era programată să se termine într-un mod plăcut: cu un bufet suedez (poate chiar cu un chef strașnic pe undeva, cine știe? – n.a.) și cu un recital de pricesne al Marianei Anghel, invitat special la acest eveniment. Firește, acum, oamenilor de afaceri le pare rău că nu au mai putut socializa, iar artiștilor că onorariile li s-au dus pe calea covidului.  Acestea fiind zise, să vedem ce va fi cu nedeia vulcăneană din iunie…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii