Vizită politică. Vasile Şalaru: „Trebuie să redăm statutul social al cadrului...

Vizită politică. Vasile Şalaru: „Trebuie să redăm statutul social al cadrului didactic”

DISTRIBUIȚI

Vasile Şalaru, secretar de stat în Ministerul Învăţământului, membru al ALDE, se află în judeţul Hunedoara „pentru a serba alături de dascăli şi de colegii din Federaţia Sindicatelor Spiru Haret” „Ziua mondială a educaţiei”, care este în 5 octombrie şi este precedată de o săptămână a educaţiei.

Prezent în judeţul nostru, Vasile Şalaru a declarat că există un efort de depolitizare a învăţământului. „Am bucuria să declar că depolitizarea învăţământului a început cu noua echipă de conducere a Ministerului Educaţiei girat de ALDE: îl includ pe domnul ministru Sorin Mihai Câmpeanu (membru ALDE), şi pe mine, organizând concursuri pentru posturile de inspectori şcolari generali, inspectori şcolari generali adjuncţi, directori ai Casei Corpului Didactic. Singurul criteriu a fost profesionalismul şi competenţa.”, spune Şalaru.

Secretarul de stat a mai spus că este printre susţinătorii redării statutului social al cadrului didactic: „Odată prin creşteri salariale şi, în al doilea rând, trebuie să protejăm şi profesorul în şcoală nu numai elevul. Gândiţi-vă că noi nu avem reglementări, ce se întâmplă cu un profesor jignit, ca să nu spun mai mult, de un elev, în timpul unei ore; ce se întâmplă dacă un părinte nemulţumit, eventual şi sub influenţa alcoolului, pătrunde în spaţiul şcolar şi loveşte o tânără profesoară. Cum reacţionează acel profesor? Ce trebuie să facă? Ce lege îl protejează? Niciuna.”

Referindu-se la situaţia grupului politic din care face parte, în context hunedorean, prim-vicepreşedintele ALDE Deva, Nelu Ardelean a spus: „Avem o echipă cu care vom merge la bătălie. Vom avea organizaţii în toate comunele, oraşele şi municipiile din judeţul Hunedoara. Vom fi forţa numărul doi în judeţul Hunedoara, după PSD”.

Mihaela PETROŞAN

1 COMENTARIU

  1. Dumnezeule… secretar de stat la invatamant care arata ca un manelist de clasa!!! Penibil pentru invatamant, penibil pentru ALDE, penibil pentru dl Tariceanu pentru care am un respect deosebit!

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii