Virgil Baicu, dirijorul unor insolvențe memorabile, a comis-o! Întârzie deliberat plata salariilor...

Virgil Baicu, dirijorul unor insolvențe memorabile, a comis-o! Întârzie deliberat plata salariilor pentru 30 de oameni deoarece vrea să se răzbune

DISTRIBUIȚI

Angajații Bau Decolux Prest SRL Deva, societate aflată în reorganizare judiciară, au ajuns la capătul răbdării. Călcând în picioare prevederile Codului Muncii, administratorul judiciar Contaudit Insolvent SPRL, reprezentat prin Virgil Baicu, tergiversează acceptul pentru plata salariilor (sumele pe care angajații ar fi trebuit să le primească în 15 iulie nu erau achitate nici în data de 21.07 a.c.).

După ce, pentru atitudini pe care le vom detalia în cele ce urmează, s-a încercat înlocuirea lui Baicu, acesta din urmă pare a face tot ce îi stă în putere pentru a distruge pur și simplu Bau Decolux Prest SRL. Asta deși, în reorganizare fiind, firma a reușit la un moment dat chiar să își sporească semnificativ cifra de afaceri. Adevărata miză este sediul din Deva al societății, din valorificarea căruia Baicu ar putea obține un comision uriaș.

Daca va întârzia în continuare plata salariilor, ignorând prevederile Codului Muncii, Baicu își va putea duce liniștit planul la îndeplinire. Actualii angajați vor pleca, iar alții vor fi circumspecți în a opta pentru această societate.

În încercarea de a investiga activitatea lui Baicu, ne-am lovit de refuzuri pe bandă rulantă. În județ ni s-a explicat că este sprijinit de oameni din ANAF și are bune cunoștințe, de nădejde, la nivelul SRI. La Timișoara, în baza informațiilor sosite din teritoriu, la nivelul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice s-a decis să se cam încheie cu tolerarea lui Baicu, recunoscut drept dirijor al unor insolvențe memorabile în urma cărora Statul a rămas cu buza umflată, iar foștii administratori au ieșit mai albi ca varul de Chișcădaga.

Cu adevărat grave sunt însă lucrurile de care Baicu este acuzat, chestiuni care i-au pus serios pe gânduri pe cei de la DGRFP Timișoara, aspecte pe care le vom detalia în cele ce urmează.

Incompatibil

Virgil Baicu, asociatul coordonator al SP Contaudit Insolvent SPRL, se află într-o flagrantă incompatibilitate. În baza facturilor nr. 9 din 24.10.2014 și 16 din 25.02.2015, Baicu a încasat de la Bau Decolux Prest SRL sume de bani pentru asistența de specialitate acordată pe perioada unei inspecții fiscale. Mai apoi, pentru că inspecția s-a finalizat cu o decizie de impunere pentru o sumă considerabilă, chiar el a fost cel care a propus administratorului Bau Decolux deschiderea procedurii insolvenței, respectiv plata datoriei de ordin fiscal printr-un plan de reorganizare. Ulterior, se arată în documentele ajunse în posesia DGFRP Timișoara, “a negociat prețul de vânzare a activelor imobiliare ale societății cu posibili ofertanți în procedura de faliment”, fapt din care rezultă, după cum se arată în același document, că “singurul scop al acestuia este falimentul grabnic al societății”.

Neconfirmat

Contrar prevederilor art. 57. alin. 2. din Legea nr. 85/2014, administratorul judiciar Contaudit Insolvent SPRL ar fi trebuit să fie confirmat de creditorii care dețin mai mult de 50% din valoarea totală a crențelor. În acest caz, Baicu a fost confirmat prin votul PENTRU acordat de deținătorii unui procent de 37,28% din totalul creanțelor.

(articol în curs de actualizare)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii