Vineri dimineața / ​​​​​​​Ile și-l va alege pe vicele vulcănean care-i va...

Vineri dimineața / ​​​​​​​Ile și-l va alege pe vicele vulcănean care-i va fi alături

DISTRIBUIȚI

de Gheorghe OLTEANU

Ședința ordinară a  Consiliului Local al municipiului Vulcan va avea loc vineri, de la ora 10.00. Așadar, nu în ultima zi de joi a lunii, după cum erau învățați aleșii. Dar asta nu e nimic, fiindcă au mai fost asemenea situații.

 

Ordinea de zi

este destul de mare, 16 puncte, și, firește, în articolele pe care ZVJ le va publica pe parcurs veți afla despre ce a fost vorba la fiecare dintre ele. Îmi închipui că unii ar vrea să știe mai repede, dar, deși ședințele acestea sunt publice, tare mă tem că, în situația de față, nu vor fi din aceia care s-ar încumeta să iasă din casă pentru ceva despre care vor putea citit în siguranță pe net. Patru dintre cele șaisprezece puncte puse în discuție se referă, după cum era de așteptat, la validarea mandatelor de consilier local ale pesediștilor care le vor lua locul celor patru demisionari magnifici.

 

Numele dumnealor

vi le pot dezvălui aici și acum, fiindcă materialele ședinței au ajuns deja la consilierii locali vulcăneni. Ca atare, celor 15 consilieri locali în funcție li se vor alătura, de vineri, după rostirea jurământului de credință, domnul Simion Spiridon (locul 14 pe lista din 2016), domnul Hîrtop Cornel (locul 15), doamna Liciu Elena (locul 17) și domnul Hisem Adrian Laurențiu (locul 18). Indiscutabil că, după ce va fi parcurs întregul proces de ungere și de numire, domniile lor își vor intra în atribuții. Trei dintre domniile lor le vor învăța, iar domnul profesor Simion Spiridon și le va reaminti, negreșit. Asta, fiindcă domnia sa se află – nici dumnealui nu cred că mai ține minte – la al nu mai știu al câtelea mandat de consilier local.

 

Un alt punct

fierbinte aflat la ordinea de zi este acela al alegerii noului viceprimar. Aici nu prea avem ce să comentăm, pentru că nu apare scris niciun nume. În schimb, putem da cu presupusul. Sunt destui pesediști care ar vrea să grebleze lunar salariul de zeci de milioane de vice și care s-ar vrea mâna dreaptă a lui Gheorghe Ile. Și bătrâni, și mai tineri. Și, când zis asta, mă gândesc la Barbu, Petculescu, Pop, Lung și Șchiopu. Cineva cu care am discutat l-a adus în discuție și pe veteranul Ion Tilea. Dar, pe moment, varianta care stă cel mai bine în picioare ar fi Angela Stoica. Mai ales că a făcut senzație în ultimele apariții în public alături de Gheorghe Ile. Așa că vom vedea ce va fi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii