Vineri, 15 mai reîncep lucrările la DN 76, Deva- Oradea. Sectorul 5...

Vineri, 15 mai reîncep lucrările la DN 76, Deva- Oradea. Sectorul 5 ar trebui să fie dat în trafic luna viitoare

DISTRIBUIȚI

Lucrările la tronsonul 5 (Ștei – Beiuș),  în lungime de 31 km, al DN 76 urmează să reînceapă săptămâna aceasta, pe data de 15 martie. Se estimează că recepția la finalizarea lucrărilor pe acest sector de drum va avea loc în luna aprilie a acestui an.

Tot pe data de 15 martie  urmează să înceapă lucrările pe tronsonul 3 (Ionești – Vârfurile), cu o lungime de aproximativ 14 km, după ce în luna noiembrie anul trecut  a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor care vor dura 12 luni, cu Asocierea S.C. Sylc Con Trans S.R.L. – Hydrostroy AD.

Luni, 18 martie Asocierea Dacia Faber SRL și Total Construct SRL va începe lucrările de consolidare la km 86+500 al DN 76, pe sectorul Criștioru de Jos – Vârfuri, unde a avut loc o alunecare de teren. Contractul a fost semnat în data de 13 martie 2019, ca urmare a întocmirii unui proces verbal de calamitate. Constructorul are la dispoziție 4 luni pentru punerea în siguranță a drumului, astfel încât să fie evitată blocarea circulației și pentru a consolida terenul cu coloane forate în adâncime.

 

Anul acesta, se precizează într-un comunicat CNAIR, se vor finaliza lucrările și pe lotul 3 al sectorului de aproximativ 15 km, care face parte din tronsonul 6 ( Beiuș-Oradea) al DN 76.  Contractul a fost semnat în luna august 2018 cu asocierea SC Drum Asfalt SRL – SC Trameco SA – SC Drumuri Bihor SA, care a început lucrările încă din  luna octombrie 2018.

Tot pentru tronsonul 6, Beiuș – Oradea, CNAIR intenționează să semneze anul acesta inclusiv contractele pentru reabilitarea loturilor 1 și 2, în lungime totală de peste 32 km.

Pentru contractele destinate reabilitării celor două loturi, ofertele deschise în luna ianuarie 2019 se află acum în perioada de evaluare.

În ceea ce privește reabilitarea tronsonului 4 (Vârfurile – Ștei), cu o lungime de peste 33 de km, anul acesta va fi lansată o nouă licitație, după ce fostul antreprenor a abandonat lucrările. În acest moment este deja actualizată documentația de atribuire, după ce a fost realizată o expertiză tehnică a lucrărilor executate de vechiul antreprenor.

Tronsonul 1 (Șoimuș-Brad), în lungime de peste 30 km a fost recepționat și deschis circulației încă din luna decembrie 2017, iar pentru tronsonul 2 (Brad-Ionești), cu o lungime de apropape 20 de km recepția finală a avut loc în luna decembrie 2018.

Cu toate că CNAIR pretinde că acordă maximă importanță finalizării lucrărilor la acest drum, demersurile până acum au fost stângace. Premele atribuiri de contracte pe acest proiect au avut loc în anul 2012. Unul dintre constructori nu și-a respectat obligațiile și s-a renunțat la colaborare. Procedurile au fost reluate în 2017.

DN 76 este unul dintre drumurile ucigașe care leagă cele două regiuni, din cauza faptului că este deteriorat pe porțiunile nereabilitate, aglomerat, și îngust. În data de 12 martie, la Ștei, a avut loc inclusiv un protest care să atragă atenția autorităților despre ritmul lent al desfășurării lucrărilor, care ar fi trebuit să fie deja încheiate, dar ale căror termene de predare în trafic se tot amână.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii