Viitorul acces de pe DN 77 pe A1 deocamdată se vede bine...

Viitorul acces de pe DN 77 pe A1 deocamdată se vede bine doar de sus

DISTRIBUIȚI

DRDP Timișoara a realizat imagini din dronă cu nodul Ilia, viitorul acces de pe DN 7 pe A1, în județul Hunedoara. Acest tronson este cel mai avansat dintre loturile aflate în lucru, vorbim de tronsonul 3 din autostrada Lugoj – Deva. În momentul de față pe acest tronson se lucrează, iar constructorii A1 Lugoj-Deva sunt Teloxim Con SRL, Comșa SA, Aldesa Construcciones SA şi Arcadis Eurometudes SA.

Unele dintre cele mai ample lucrări sunt cele peste podul Mureș, între comunele Dobra și Gurasada, dar și nodul rutier de la Ilia, la intersecția cu DN 7. Lucrările pe pod sunt avansate, deja cele două capete ale podului putând fi legate de restul autostrăzii. La Ilia au fost amenajate sensurile giratorii și axele de acces spre și dinspre autostradă. S-au realizat deja 80 la sută din lucrările acestui tronson. Lungimea totală a lotului 3 este de 22,139 km. Contractul de execuție a fost semnat în mai 2013, iar valoarea licitată a lucrărilor a fost de 579 milioane de lei. Finalizarea acestui lot ar fi trebuit să aibă loc în mai 2016.

Problema cea mare este că lucrarea în acest moment este insulară, legătura cu celelalte două loturi, 2 și 4, nefiind posibilă în acest an. Pentru a se realiza conexiunea cu lotul 2 mai este necesară construirea altor 10 kilometri de autostradă. Răzvan Cuc a reziliat săptămâna trecută pentru un tronson la care s-a renunțat, iar pe agenda lucrărilor a rămas un nou nod rutier, la Holdea, a cărui realizare este blocată de procesul de expropriere. Lotul 4 are notorietatea cea mai mare, nu datorită ritmului alert de lucru, ci din cauza peșterii cu lilieci care a ținut pe loc lucrările.

Alina PIPAN

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii