Viaţa la minus 22 de grade… / Gerul năprasnic instalat de câteva...

Viaţa la minus 22 de grade… / Gerul năprasnic instalat de câteva zile, care noaptea a ajuns la

DISTRIBUIȚI

Petroşani şi la Uricani şi la –22 de grade Celsius în noaptea de luni spre marţi (temperatura resimţită fiind de -27 de grade Celsius!), i-a făcut pe cei din cadrul poliţiei locale, jandarmeriei, SMURD, ISU şi asistenţei sociale să fie mai vigilenţi în ceea ce privesc cazurile celor fără adăpost.
La Petroşani,
în ultimele trei zile poliţia locală a luat de pe străzi 11 persoane fără adăpost, la solicitarea cetăţenilor care au sunat şi le-au spus poliţiştilor că există anumite persoane care pur şi simplu îngheaţă pe străzile oraşului şi pe ţevile de termoficare din cartiere, acestea fiind imediat conduse către Spitalul de Urgenţă
Petroşani.
„Dintre cele 11 persoane am avut şi o femeie. Pe toţi i-am dus la urgenţa spitalului, unde au primit îngrijiri medicale şi un adăpost temporar pe timp de noapte. Avem şi trei persoane care au fost primite în adăpostul primăriei de pe strada Constructorul. Ce pot să vă mai spun este că nu am avut cazuri grave în acest sens sau cazuri de deces din cauza frigului. Pentru că nopţi friguroase se mai anunţă, inclusiv în noaptea de marţi spre miercuri când se prognozează că nu vom scăpa la Petroşani de o medie a temperaturii în jur de 15 cu minus, facem şi pe această cale apel la cetăţeni să sune cu încredere la serviciul 112, la jandarmerie, SMURD sau poliţia locală în momentul în care sesizează astfel de cazuri. Niciunul dintre aceşti oameni găsiţi pe străzi de către noi nu are adresa de pe buletin valabilă şi n-au unde să stea din foarte multe motive. Probabil că în cazul acesta mai sunt şi alţii şi de aceea facem apel către cetăţeni să ne semnalizeze prezenţa lor sub cerul liber într-un loc sau altul”, a declarat marţi, şi a făcut şi un apel prin ZVJ, comandantul Poliţiei Locale Petroşani, Dorel Neag.
La Petrila,
doamna Susana Heljiu, directorul executiv al SPLAS Petrila, ne-a comunicat faptul că pe raza localităţii Petrila au existat în noaptea de duminică spre luni trei persoane ce au fost adăpostite în spaţiul creat special la Spitalul de Boli Cronice Petrila.
„N-am avut cazuri deosebite, decese cauzate de ger sau mai ştiu eu ce. Doamne fereşte! Cele trei persoane, toţi bărbaţi, au folosit pentru o noapte, din aceste trei nopţi foarte geroase ce au fost, acel spaţiu, unde au avut căldură, un pat curat şi hrană de la spital. Domnul de care am vorbit în decembrie, cel găsit în cimitir în toamnă, se pare că şi-a găsit o familie şi va scăpa de acest coşmar al singurătăţii şi a vitregiei vieţii. Încercăm să-i facem şi o pensie, deoarece există cadru legal pentru acest lucru şi să sperăm ca până la primăvară să avem un astfel de caz rezolvat la Petrila”, ne-a spus Susana Heljiu.
Cum zile şi mai ales nopţi geroase vor mai fi, suntem convinşi că şi dumneavoastră, cititorii ZVJ, veţi încerca să daţi o mână de ajutor unor astfel de oameni ce trăiesc printre noi, chiar şi un gest mărunt în astfel de cazuri fiind deosebit de înălţător pentru ei, dar mai cu seamă pentru sufletele noastre.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii