Vasilescu, Demisia! Nistor, Rușine! Intotero, No Like!

Vasilescu, Demisia! Nistor, Rușine! Intotero, No Like!

DISTRIBUIȚI

Vladimir Brilinsky, fostul administrator al Sarmizegetusei Regia a început luni, 5 noiembrie, la ora 13.00, un protest zilnic în faţa Consiliului Judeţean Hunedoara. Vladimir Brilinsky a purtat, timp de o oră, o pancartă, și va face acest lucru cel puțin 9 zile de acum înainte.

Vasilescu, Demisa!
Vicele Sorin Vasilescu se preface că face. ”Dânsul adoptă politică – ilustrând proverbul: merg să caut de lucru, dă Doamne să nu găsesc – mă duc să cer cetăţile, dă Doamne să nu mi le dea. E un cumul de lucruri pe care eu personal le găsesc nocive pentru viitorul Sarmizegetusei”, este supărat Brilinsky.

Nistor, Ruşine! 
„Mă învinovăţeşte că am ridicat o construcţie ilegală cu acoperiş de tablă în situl Sarmizgetusa Regia. Este o minciună şi o prostie promovată de aceeaşi incompetenţi de la Direcţia de Cultură a judeţului Hunedoara. Este un neadevăr. De fapt, era un acoperiş de carton gudronat pus pe şase ţăruşi. Domnul Nistor, direct şi prin alte mijloace, ştie să jignească foarte bine şi de aceea îi spun „RUŞINE”.

Intotero No Like!
”Dânsa a ordonat represalii împotriva mea pentru că am dat like la liberali. De doi ani, dânsa este membru parlamentar în comisia UNESCO, alături de un alt senator al judeţului Hunedoara – Cristian Resmeriţă, şi a avut timpul şi ocazia să viziteze mari monumente UNESCO ale omenirii din întreaga lume, să facă excursii pe bani publici, dar nicidecum să vină la Sarmizegetusa şi la celelalte cetăţi dacice care stau să se prăbuşească”.

„ Nu-i uşor să renunţi, după 25 de ani petrecuţi la Sarmizegetusa. Mi-am dat demisia pentru că aşa nu se mai putea continua Şi demersul meu îl voi duce până la capăt, până la protestul suprem. Eu nu mă opresc”, spune Vladimir Brilinsky.

Brilinsky a mai atras atenția asupra unor chestiuni în neregulă. Turnul-locuinţă de la cetatea Costeşti trebuie protejat, astfel, se va distruge.  A fost oprită acţiunea de anul trecut când au fost extraşi 80 de arbori care puneau în pericol viaţa turiştilor şi integritatea monumentului.

Punct de vedere în urma protestului inițiat de domnul Vladimir Brilinsky, fostul administrator al sitului Sarmizegetusa Regia, gestionat de Serviciul Public Administrare Monumente Istorice, serviciu aflat în subordinea Consiliului Județean Hunedoara.

”Conducerea Consiliului Județean Hunedoara, în principal președintele Mircea Bobora, a încercat, pe parcursul mai multor întâlniri, să-l convingă pe domnul Brilinsky să-și retragă demisia. Demersul președintelui s-a soldat însă cu un eșec, astfel că la sfârșitul lunii septembrie 2018 au încetat relațiile contractuale cu Vladimir Brilinski. Este regretabil că s-a ajuns la această decizie, cu atât mai mult cu cât în ultimii doi ani, Consiliul Județean Hunedoara s-a implicat în punerea în valoarea a sitului, prin investiții importante (primele de la preluarea în administrare) și prin finanțarea săpăturilor arheologice sistematice conduse de specialiștii Facultății de Istorie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, iar domnul Brilinsky a luat parte la toate aceste proiecte. De asemenea, au fost finanțate săpăturile arheologice preventive și o serie de studii care stau la baza documentației de avizare a lucrărilor de investiții (DALI), la care lucrează, în prezent, specialiștii Institutului Național al Patrimoniului. Contribuția domnului Vladimir Brilinsky la promovarea sitului a fost una cât se poate de consistentă, a fost omul care s-a zbătut ca Sarmizegetusa Regia să fie cunoscută de cât mai multă lume și, în același timp, cetatea să poată fi vizitată după reguli clare, să existe o anumită ordine. Este meritul fostului administrator și acest lucru nu-l poate nega nimeni. Însă ca lucrurile să funcționeze bine la Sarmizegetusa Regia, este  vitală munca în echipă, indiferent de divergențele care apar pe parcurs”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii