USR- ul începe să prindă formă în județ, după ce și-a dat...

USR- ul începe să prindă formă în județ, după ce și-a dat seama că are mai multe voturi decât poate să ducă

DISTRIBUIȚI

Uniunea Salvați România – filiala județeană Hunedoara a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, Conferința Județeană pentru desemnarea noilor organe de conducere, arbitraj și control ale filialei, precum și pentru desemnarea delegaților județeni la Congresul Național al USR din 13 iulie 2019. USR- ul, fiind o formațiune politică încă la început de drum, la nivel județean și local practic nu există, nu are identitate.

Dacă la nivel național când spui USR vizualizezi câțiva membrii, recunoști proiecte politice  (de exemplu, Fără penali în funcții publice), la nivelul județului Hunedoara nu ai la cine să te raportezi politic. Va fi un drum lung de parcurs până ce USR – filiala județeană va putea să facă față în primul rând încrederii politice de care se bucură din partea votanților, în contul proiectelor de succes derulate de colegii de la centru. Cu siguranță mulți dintre liderii locali de acum se vor cerne, și unii dintre ei trebuie să facă un efort să învețe să facă față poziției politice pe care o ocupă. Cel mai realist obiectiv electoral pentru viitoarele alegeri locale este ocuparea unor locuri în consiliul local, și identificarea în cadrul partidului a persoanelor cu aptitudini politice desăvâșite.

”Conferința Județeană a fost găzduită în Valea Jiului și a reprezentat cel mai mare eveniment de acest tip din istoria filialei hunedorene a USR. 85 de delegați, reprezentând 17 filiale locale, s-au întrunit pentru a-și alege colegii care vor coordona activitățile filialei pe durata unui mandat de doi ani, marcat de trei campanii electorale deosebit de importante: alegerile prezidențiale din 2019, alegerile locale și alegerile parlamentare din 2020”, a transmis biroul de presă al organizației de județ.

Componența noului Birou Județean este următoarea:

Președinte USR județul Hunedoara: Pollyanna Hangan (filiala Deva)

Vicepreședinți: Oana Andreea Biriș (filiala Deva) și Camelia Danda Zăvoian (filiala Hunedoara)

Membri BJ: Raul Florin Matei (filiala Brad), Mihai Zvîncă (filiala Orăștie), Elena Kiss (filiala Petroșani), Eugen Toncea (filiala Hațeg), Simion Cozmescu (filiala Călan), Emil Țărcan (filiala Lupeni), Remus Andrei (filiala General Berthelot) și Adrian Oprițescu (filiala Petrila).

Județului Hunedoara, unde USR a avut, în total, 30 707 voturi, i-au revenit șapte delegați la congresul național: Pollyanna Hangan (filiala Deva), Zoltan Fekete (filiala Deva), Raul Florin Matei (filiala Brad), Camelia Danda Zăvoian (filiala Hunedoara), Mihai Zvîncă (filiala Orăștie), Eugen Toncea (filiala Hațeg), Andrei Graur (filiala Simeria). Ei vor reprezenta cele 17 filiale din județ în cadrul unui congres care va vota noul statut al USR și va desemna candidatul pentru alegerile prezidențiale.

”USR a crescut frumos în județul Hunedoara în ultimul an și jumătate. Am ajuns la peste 300 de membri și 17 filiale locale, dintre care șase sunt în mediul rural. Mă onorează faptul că delegații Conferinței Județene mi-au acordat încrederea pentru un nou mandat și mă bucur că avem o echipă plină de energie, proiecte și ambiție care să conducă filiala județeană în următorii doi ani. Vor fi ani dificili, cu trei campanii electorale și sperăm să convingem și mai mulți hunedoreni că merităm votul lor și că, împreună, putem cu adevărat să aducem o schimbare benefică și pentru județul nostru”, a declarat Pollyanna Hangan, președinte al USR Hunedoara.

Cele 17 filiale ale USR din județul Hunedoara sunt: Deva, Petroșani, Hațeg, Hunedoara, Orăștie, Vulcan, Lupeni, Brad, Călan, Simeria, Petrila, General Berthelot, Sântămărie Orlea, Tomești, Boșorod, Baia de Criș, Hărău.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii